Senaste nytt

Ungerns politiker vill förbjuda hemlöshet

I Ungern har politikerna hittat sitt alldeles eget sätt att försöka lösa problemen med hemlöshet på: att förbjuda hemlöshet!

Förslaget kommer från tretton regeringsvänliga politiker och lämnades in till riksdagen i mitten av jun. De som ”befinnes skyldiga till olaga övernattning” ska i första hand dömas till 600 euro i böter, och om de inte kan betala böterna ska de dömas till fängelse upp emot ett halvt år.
Även  Socialistiska partiet, de ungerska Socialdemokraterna, som är i opposition, står bakom förslaget.

Det hade man kanske kunnat rycka på axlarna åt, om det inte vore så att Budapest redan jagat bort alla hemlösa från offentliga platser och försöker jaga bort alla hemlösa genom böter och häkte för de som ”sover olagligt”. Det finns en risk att förslaget blir lag eftersom det har ganska brett stöd.

(Artikeln rättades 20:27 då vi fick information om att förslaget har mycket bredare stöd i regeringskretsarna än vi kunnat ana.)

  • David Bergkvist

    Med andra ord: Om man är arbetslös i Ungern, så kan man tvingas till straffarbete i form av en värre variant av FAS 3. Vägrar man, så blir man av med sin A-kassa. Och om det leder till att man blir bostadslös, så hamnar man i fängelse! Enda som kvarstår är att fängelsedömda också kan tvingas till straffarbete, så har Ungern återinfört slaveriet.

    • snobben

      Gammalt är lika nytt idag. Nu när alla andra är skyddade, finns bara vi kvar att jaga. Jag föreslår att alla väljer Scouterna som sista aktivitet. Man lär sig bygga kojor, vindskydd, utekök, göra upp eld, hitta något ogiftigt att äta, samt orientering..

%d bloggare gillar detta: