Senaste nytt

Johanna Kärrman: Vilka ska rädda Sverige?

Privat

I grunden är jag en glad, optimistisk och munter person. Jag tror på människor, på framtiden och på mig själv. Det gör jag.
Men verkligheten börjar te sig allt mer bisarr. Samtidigt som flyktingboenden brinner, får vissa asylsökanden bo på hotell. Och andra i tält.

Och samtidigt som skatterna höjs, blir vården, skolan och socialtjänsterna bara sämre och sämre. Och sämre. Och sämre igen.
Kärnkraftverk stängs ner i miljösyfte – och ersätts med kol.

Egentligen är jag inte alls intresserad av De Viktiga Frågorna. Jag vill tjafsa om integritet, systembolaget och Folkpartiets vara- eller ickevara. Men när elden från krigen i Mellanöstern jagar människor hit, när vi vant oss vid att se romer bo i tältläger, och när ett tidigare liberalt parti vill lagstifta politiska överenskommelser, då vet jag inte längre. Det känns totalt verklighetsfrånvänt att inte bry sig – och hopplöst att försöka lägga sig i.

Inte heller går det att hitta en rimlig åsikt. Det går inte att välja sida – i alla fall inte om man varken är för att inskränka asylrätten, eller att staten ska betala hotell åt någon. Eller för den sakens skull hänvisa någon till tält.

Jag börjar bli trött. Politiskt deprimerad. Twitter går knappt att läsa utan att få en klump i magen, nyheterna har jag slutat lyssna på. Jag vill inte höra mer om denna eländiga värld. I grunden är jag en munter person. Jag vill prata med pakistaniern som utan att kunna ett ord svenska öppnat restaurang runt hörnet. Höra min mamma berätta om sina storslagna framtidsplaner. Fika med någon jag inte känner.

Det är dessa människor som kommer att rädda mig ur min politiska depression.
Men framför allt kommer de att rädda Sverige.

Johanna Kärrman är juridikstudent samt aktiv centerstudent. Hennes motto är: Att alla mynt har minst tre sidor, att bollar inte måste vara runda och att man visst kan vänta för länge.

%d bloggare gillar detta: