Senaste nytt

Krönikörer

Förutom våra fasta medarbetare har Frihetssmedjan ett antal fristående krönikörer, som regelbundet bidrar till den liberala idédebatten.


Alina Koltsova har sedan 2010 engagerat sig i Grön Ungdom och är sedan mars 2015 sekreterare för Miljöpartiet i Arvika. Hon är en socialliberalt sinnad grön liberalfeminist som starkt ifrågasätter höger och vänsterskalan. Med 11118433_10152868803113597_2060322605_n 

sin tatariska bakgrund räds hon inte för att ta utsatta minoriteter i försvar och öppet visa sitt motstånd mot Putin. Friheten att få vara den man är står alltid i fokus för Alina, även om det skulle innebära att svära i kyrkan.

Du kan följa henne på @koltsovagreen


AdemirAvatarAdemir Zilic är sen mars 2015 utrikespolitisk skribent på Frihetssmedjan. Engagerad medlem i Liberala ungdomsförbundet och Folkpartiet sen 2011. Bor i Linköping, uppvuxen i Göteborg och född i Modrica (Bosnien-Hercegovina). 25 år gammal. Har en filosofie kandidatexamen med statsvetenskap som huvudinriktning, samt en masterexamen i International and European Relations. Han brinner för internationella frågor, särskilt Europafrågor, och mänskliga rättigheter globalt. 2014 var han en av Folkpartiet Östergötlands två kandidater till Europaparlamentet och planerar att kandidera igen i nästa val. Det finns enligt honom inget roligare än att möta väljarna och diskutera frågor som rör Europa och vår gemensamma framtid.

Du kan följa honom


Privat

Privat

Gustav Motte bor i vackra Halland. En twitter-mumrik, med bakgrund inom moderata ungdomsförbundet. Värderar människor som är principfasta och den amerikanska drömmen högt. Man ska inte ta något föregivet, samt att hårt arbete leder till lycka. Mat från Mellanöstern, god musik och alldeles för långa kvällar är guds gåva till pöbeln. Gustav ser sig som en liberal, och lutar sig mot den högra väggen. Han är till häften fransk, vilket har givit honom en naturlig skepticism mot auktoriteter. Ogillar höga skatter, moralism och fanatism. Allt kan egentligen lösas över ett glas vin, problemet är bara att systembolaget inte har kylskåp.

Du kan följa honom @mottfull


Privat

Privat

Johanna Kärrman bor i Köpenhamns förort Malmö, är juriststudent och aktiv centerstudent. Var aktiv medlem i MUF 2010-2014, och några år i Unga Aktiesparare. Förutom att plugga, uppröras på twitter och filosofera gillar jag musik i alla dess former. Inget politiskt ämne ligger mig närmast om hjärtat – det viktigaste är att människor har det bra och att skatten är låg. Jag är starkt övertygad om att alla mynt har minst tre sidor, att bollar inte måste vara runda och att man visst kan vänta för länge.

Du kan följa henne @J_karrman


Privat

Anton Nordenfur är en frihetlig och pirat debattör som bland annat suttit som Piratpartiets partisekretare. Hen engagerar sig i första hand inom politik rörande innovation, narkotika, och regnbågsfrågor.

Du kan följa Anton

 

 

 


nova-jeanette nilssonNova-Jeanette Nilsson är ordförande för Centerpartiet i Malmö. Som politiskt aktiv till titeln och en vildhjärna till personen låter jag alltid person gå före don och frihet, kvickhet, förnuft och snällhet framför allt. Yttrandefrihetslagen är den enda lag som förtjänar respekt. Jag är barnet i kejsarens nya kläder.
Du kan följa Nova på @NovaJNilsson

 


Daniel Nadj har en kandidatexamen i Europakunskap och en masterexamen i historia från

Privat

Göteborgs universitet. Bakom sig har han också språkstudier vid University of Sussex i Brighton på den engelska sydkusten. Hans politiska orientering är liberalkonservativ. Mest hemma känner han sig inom den anglosaxiska formen av konservatism, som utmärks bl.a. av en positiv syn på kapitalism, försvar av individens frihet och anti-utopism. Han gillar att angripa ämnen teoretiskt och har ett särskilt intresse för Central- och Östeuropa som region. Frågar du honom är Kristi sista frestelse en av de bästa filmerna som gjorts, Pink Floyd den kanske främsta musikgruppen genom tiderna och Återstoden av dagen en bok som alla borde läsa.

Du kan följa Daniel på twitter @oberkonservativ


Sophia Barthelson är lärare till yrket, tvåbarnsmor och engagerad liberal, för att inte säga libertarian. För människors rätt att styra sina egna liv. Mot moralism, tvång, livsstilslagar och

skatter (nåja en 5-7% skulle kunna vara acceptabelt och gå till polis, rättsväsende och försvar). Detta till trots fritidspolitiker med uppdrag för Moderaterna i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen på Lidingö, utifrån devisen att den som vill förändra politiken måste vara beredd att hugga i själv. Älskar språk, litteratur och olika kulturer. Brinner för frågor om barns utveckling och utbildning, samt migration. Djurvän och icke köttätare. Även intresserad av miljö, såväl vår livsmiljö på jorden som stadsmiljön runt omkring oss. Rädd för inskränkthet, för religiös fanatism och för Putin.

Du kan följa henne @Barthelson


Vladan Lausevic är medlem i Liberalerna och individuell medlem i Alliansen Liberaler och Demokrater för Europa. Han har utbildningsbakgrund i historia och Europastudier. Politiskt har han bredare intresse för såväl tunga som lätta politiska frågor. Bland hans favoriter ingår att skriva om identitet, medborgarskap och demokrati som tema. En av hans nyare stora intressen är basinkomst och urbant jordbruk. För Vladan är friheterna och rättigheterna gränsöverskridande samt människan och individen går före. Världen blir bättre genom mer regionalisering och globalisering.

Privat

För Vladan är friheterna och rättigheterna gränsöverskridande där människan och individen går före annat.