Senaste nytt

Medarbetare

Frihetssmedjans strävan är att visa på liberalismens bredd. Det betyder att våra medarbetare kommer från hela det liberala spektrumet, från vänsterliberaler och socialliberaler, över liberaler utan pre- eller suffix, till nyliberaler och libertarianer.

Redaktionens bredd är vår styrka och gör också att vi ibland kan ha debatter om en fråga här på Frihetssmedjan, där olika medarbetare redovisar olika sätt att se på frågan ur liberal synpunkt. Vi tycker att det är spännande. Andra kanske tycker det är förvirrande, speciellt de som är vana vid att se världen i termer av antingen-eller. Vi på Frihetssmedjan vill däremot att världen ska få vara precis så komplicerad som den faktiskt är och även om det självklart finns gränser för vad som kan anses vara liberalt, så är vi ändå ganska liberala i vad vi kan tänka oss att inkludera i begreppet.

Ibland skriver vi också om oss själva i tredje person.

Fritiof Ajvide

Fritiof Ajvide

Fredrik Andersson

Fredrik Andersson

Björn Axén

Björn AxénBjörn växte upp som socialist men insåg att han snarare var liberal. Han har en varit intresserad av politik sedan barnsben och fascineras av allt som har med människan att göra. Björn har en master i statsvetenskap med inriktning mot internationella relationer med ett särskilt intresse för säkerhetspolitik och politisk teori. Han arbetar som tjänsteman med utbildningfrågor och är medlem i Piratpartiet.

Blogg: http://bjornaxen.wordpress.com/

Joakim Book Jönsson

Joakim Book JönssonJoakim läser ekonomi och ekonomisk historia vid University of Glasgow. Han är djupt intresserad av debatt, argumentationsteori, ekonomisk debatt och ekonomisk utveckling. Joakim ser staten som ursprunget till allt förtryck, tar en österrikisk tolkning av ekonomi, har deltagit på Mises University vid Mises-institutet i USA, Förutom det älskar han språk och resande.Hans största laster är choklad, kavajer och delvis tv-serier, och har en bakgrund inom svenskt föreningsliv. Han drivs av att se människors lyckas och förverkliga sina drömmar.

Twitter: @joakimbook
Personlig blogg: http://LibertarianUni.blogspot.com

Soha Cheffi

Soha Cheffi

Andrea Daleflod

Andrea DaleflodAndrea är folkpartist och för tillfället anställd inom partiet. Hon har en kandidatexamen med inriktning på professionell svenska och lingvistik. Politiska hjärtefrågor är integration, skola, jobb och företagande. Att tillvarata individens intressen är en självklarhet. Andrea kan bli väldigt upprörd när politiker vill moralisera i frågor som alkohol, kost, tobak och sex. Hon anser att vuxna människor själva bör få bestämma hur de vill leva sina liv. Andrea är alliansvän, SD-motståndare och har i de flesta frågor seriösa problem med färgen rödgrönrosa. Viktigt att betona är att det Andrea skriver här enbart representerar hennes egna åsikter och inte partiets.

Twitter: @and_dal

Rickard Eriksson

Rickard Eriksson

Andreas Hallqvist

Andreas Hallqvist

Vladan Lausevic

Vladan Lausevic

Niklas Lewenhard Gren

Niklas LewenardNiklas Lewenhard Gren är den förskräcklige mannen (l’homme terrible) vars liv det en dag kommer skrivas en bok om. Utöver att vränga paragrafer i sitt tvivelaktiga yrkesval (affärsjurist) spenderar han de flesta av veckans dagar med att njuta all världens skönhet. Efter devisen ’var djärv’ kastar han sig alltid med huvudet före, övertygad om att fallet härdar mer än det dödar. I sin egenskap av libertarian är han fast i tron att människor mår bäst av att få vara människor – med alla sina brister och svagheter – och att all högtravande moralism måste dö. I denna sin förvissning söker han leva som han lär, helt utan samvetskval eller skrupler. Livsstilsliberal frågor ligger honom därför varmt om hjärtat. Niklas har ett förflutet i de flesta allianspartier och har utöver sin juristexamen även studerat internationella relationer i Seattle och business i New York. Han anser för övrigt gin vara livets nektar och har – till dags dato – prövat inte mindre än fyrtio olika sorter med avsikt att en dag etablera sitt egna destilleri.

Du kan följa honom