Senaste nytt

Juholt ”inte i svår situation”

Håkan Juholt

JUHOLT Det har stormat vidare om Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt. Inte ens inför VU-mötet som kan besegla hans öde lyckades han hålla grodorna tillbaka.

Håkan JuholtSitter Håkan Juholt säkert? Eller är han hotad och utmanad? De flesta är nog överens om att han i alla fall har lite problem, om inte allvarliga sådana.

Juholt själv, däremot, är inte överens om detta. På väg in till mötet med partiets verkställande utskott idag sade Juholt till de samlade, antagligen förbluffade, journalisterna, att ”partiet är i en svår situation, inte jag”.

Nästa man in till mötet var Sven-Erik Österberg, som fick frågan om Juholt skulle vara partiledare vid dagens slut. Svaret blev ”det är det som ska diskuteras”. När en VU-ledamot gått från att konstatera att partiledaren har partiets och VU:s stöd, till att säga att det ska diskuteras huruvida han ens ska vara partiledare vid dagens slut, då måste man nog som partiledare erkänna att man själv är i en svår situation.

Den enda förklaringen till Juholts uttalande skulle vara om han redan beslutat sig för att avgå och därför personligen är i en väldigt lätt position, medan partiet är i en svår situation som måste lösa frågan om hans efterträdare. Det är förstås möjligt att så är fallet, men högst osannolikt.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: