Senaste nytt

Carin Jämtin! En fängslad journalist och en polismördare, är det samma sak?

Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin försvarar den ”tysta diplomatin” och vill få hem Isaac Dawit. Det låter ju bra tills man hör vad mer hon säger.

–  Det tog 23 år att få hem Annika Östberg. Så lång tid ska det här inte behöva ta. Men man får inte ge upp. Det är en svensk medborgare som har jobbat för mänskliga rättigheter och yttrandefrihet och det är värt att kämpa för hur mycket som helst.

Vänta lite!  Östberg är en dömd polismördare och Dawit är en oskyldig  journalist som fängslats av en diktatur för sina åsikters skull.

Man kan tycka vad man vill om amerikanska fängelser och strafftider (jag anser att det amerikanska rättssystemet stinker), men ändå… Det är väl inte riktigt samma sak?

Om Jämtins resonemang är representativt för nivån på den svenska hemliga diplomatin under tiden Socialdemokraterna regerade är det inte konstigt att Dawit sitter i fängelse än idag.

 • David Bergkvist

  Fast hon säger ju inte att Östberg och Isaak är av samma skrot och korn, utan bara att den tysta diplotatin skulle funka lika (in)effektivt i båda fallen (och varför skulle den tysta diplomatin bry sig om ”meritlistan” för den som ska hämtas hem?). Om jag vore Isaak så skulle jag knappast bry mig om att en av de som kämpar för min frihet gjort ett yttrande som med illvilja kan tolkas som ett likställande mellan mig och en polismördare.

  Det hade varit en annan sak om Jämtin sagt att Isaak, till skillnad från Östberg, förtjänar att vara kvar i Eritrea.

 • Robert

  Dummaste och mest idiotiska synvinkeln jag nånsin skådat! Ät bajs och bryt båda dina ben!

  Mvh
  Robert Rhawi

 • David! Man jämför inte dessa båda! Om regeringen arbetar lika intensivt med Annika och Isaac är nåt fel!

  /T

 • David Bergkvist

  Fast Jämtin sitter ju inte i regeringen, så inte ens med den mest illvilliga tolkning av hennes uttalande kan man väl dra någon slutsats om hur intensivt regeringen arbetar?

  Dessutom bör väl regeringen alltid arbeta så intensivt som är möjligt? Eller menar du att den borde ha slappat i onödan i Östberg-fallet, bara för att hon var dömd och skyldig? Varför försöka få henne alls i så fall?

 • Pingback: Svensk “hemlig diplomati”, á la Bildt och Jämtin?()

%d bloggare gillar detta: