Senaste nytt

(s)kuggbudget och SNS-rapport (dagens asgarv?)

Press-verision av (s)kuggbudgeten ?Socialdemokraterna presenterade häromdagen sin (s)kuggbudget. Den har mottagit en del kritik de senaste dagarna. Men Socialdemokraterna (inte minst Waidelich) ser ut att vara väldigt nöjda med den, av bilden till höger att dömma. (S)kuggbudgeten kuggade däremot PR-ansvariges idé om hur omfattande den skulle vara. Eller åtminstone hur omfattande den skulle se ut att vara.

Den här bilden publicerade Erik Scheller på sin Facebook den 6/10.
Den övre bilden föreställer Håkan Juholt, partiledare för Socialdemokraterna, och Tommy Waidelich, ekonomipolitisk talesman för (s).
Andra som anser att den kuggar är Maria Arbrahamsson(m). I SvD Brännpunkt 5/10 konstaterar hon att Juholt verkar vara ute efter att öka svartjobben och smugglingen i Sverige. Människorna bakom hemsidan Juholts sedelpress funderar säkert över om bristen på tjocklek beror på finansieringsmodeller för de pengar han lovar ut.

Det mest intressanta i sammanhanget har kanske med själva innehållet att göra, men vi på Frihetssmedjan vill informera er som inte läst den att (s)kuggbudgeten är 138 sidor tjock. Åtminstone om man ska lita på (s)kuggbudgetens eget index! (S)kuggbudgeten finns att läsa här. Den undre bilden föreställer Scheller själv, hållandes en SNS-rapport på 141 sidors tjocklek

Oavsett vad man tycker om innehållet är det mycket intressant att man valt att fylla ut den tunna volymen med vad som gissningvis ser ut att vara flera gånger den faktiska volymen. Jämför Scheller(den nedre bilden) som håller i SNS-rapporten. Hur tänkte (s) egentligen här? Vem är PR-personen bakom fotot på Juholt och Waidelich? Ställ er även frågan; om jag inte visste att (s)kuggbudgetens volym var fejk, skulle jag då haft större förtroende för Socialdemokraterna på grund av deras feta skuggbudget?

Här är en skärmdump från socialdemokraternas hemsida, där samma bild som ovan figurerar:

sofia [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: