Senaste nytt

Scouterna: Saudiernas tyrann fick medalj som tack för stöd till fredsarbete

Vi skrev tidigare idag om att kungen, i sin egenskap av hedersord­förande i World Scout Foundation, i fredags delade ut förtjänsttecknet Bronsvargen till Saudiarabiens kung Abdullah. Ikväll har scouterna i Sverige gett oss en anledning att återkomma till ämnet.

Ibland överträffar verkligheten dikten. Idag gjorde den det då Scouterna i Sverige skickade ut en förklaring om varför Saudiernas tyrann fick förtjänstmärket.

De insatser som gör att Bronsvargen delats ut till Saudiarabiens utbildningsminister Prins Faisal och till H.M.K Abdullah Bin Abdul Aziz av Saudiarabien är stöd till projektet ”Messengers of Peace”. 20 miljoner scouter förväntas involveras i projektet, som är ett sätt att uppmärksamma och stötta det viktiga fredsarbete som scoutrörelsen genomför dagligen runtom i världen…

”Messengers of Peace”. Ursäkta svordomen men hur i helvete fick de till det?

Hur många oljemiljoner har scouterna fått av det höga majestätet i Saudiarabien månn tro?

Scouterna gör som de vill, men hur lämpligt det är att Sveriges statschef lånar sig ut till ett sådant spektakel kan man ifrågasätta. Saudiarabien är en brutal diktatur vars styrande elit lever gott på landets oljetillgångar, medan befolkningen lyder under strikt religiöst förtryck. Man kunde exempelvis rätt nyligen läsa om hur en ’trollkarl’ avrättats i landet. Kvinnor straffas för att köra bil, och människor stenas till döds eller halshuggs av en massa olika skäl.

Jag tror nog att Republikanska Föreningens medlemsantal har ökat en aning idag!

 Bloggat

JohannesAlliansfrittGöranFrankLivsnjuterskaIpse Cogita,HannesFrihetssmedjan, Beelzebjörn

%d bloggare gillar detta: