Senaste nytt

Bara grönt i tankarna är inte alltid bra, Romson

Miljöminister Åsa Romsons båt vållar fler problem. Nu har en användare på Flashback tipsat Skatteverket om att det verkar som att Romson och hennes man begått skattebrott genom att ha annat i tankarna än de får.

Den som kör båt i yrkestrafik har rätt att tanka diesel med en lägre skattesats än den som har en fritidsbåt. För att skilja på dessa två sorter är den diesel som är ämnad för yrkestrafik grönfärgad, medan den för fritidsbruk är ofärgad. I övrigt är det samma diesel.

Nu verkar det som att vår nya miljöminister velat vara lite för grön i sitt levnadssätt. En användare på Flashback har via ett inlägg på hennes fritidsbåts blogg uppmärksammat att det verkar som att miljöministern tankat grön diesel i tankarna, trots att båten inte kör i yrkestrafik. Detta resulterade i ett tips till Skatteverket om skattebrott, vilket torde leda till att det hela utreds.

Som miljöpartist är det normalt sett bra att bara ha gröna grejer i tankarna, men det sträcker sig inte till dieseltankarna på din fritidsbåt.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: