Senaste nytt

Sverigedemokrater från Landskrona i jämför Breiviks offer med ”sopor” och ”skendöda”

Undrar ni hur det debatteras bland Sverigedemokraterna i Landskrona? Då kan Frihetssmedjan ge ett smakprov idag. Det är hos sverigedemokraten Stefan Månsson som det diskuteras så här om en bild på en soptunna: ”Hamnade ”Utöya-offren” också i dylika tunnor? Haha?”

Uppdaterat!

Det påstås att denna nyhet ska röra demonstranter mot Sd i Landskrona. De ska alltså anse att motdemonstranterna bör kastas i soptunnan. Jag bifogar länk till Sweden Confidential om det. De skendöda ska då ha varit motdemonstranter som spelade ”mordoffer” och att det är detta de diskuterar. 

*****

Bland deltagarna i denna diskussion hittar vi Carina Herrstedt, sverigedemokratisk riksdagskvinna från Landskrona, och hennes vän sverigedemokraten Stafen Månsson. Stefan var nr. 24 på sverigedemokraternas kommunlista i Landskrona under valet 2010, han är mer känd under pseudonymen Uncle Bob. Jag har sen tidigare haft den tvivelaktiga äran att avslöja saker han gjort. (Lär mer här och här!)

Ett smakprov på hur den interna dialogen låter i Sd i Landskrona kanske? 

 

 

 • Kulturen Z

  Jämför det hon slänger på din egna bild med det som ligger på marken här,
  http://www.swedenconfidential.info/wp-content/uploads/2012/07/120714_landskronkarneval_2012_5.jpg Är det inte samma ?

 • Kulturen Z

  Tro det eller ej, jag finner tanken att klä ut sig så och sen kasta sig framför folk är rätt osmakligt, gäller alla oavsett vilken ”sida” man tillhör.

 • Kulturen Z

  Nå? du hade helt fel, tänker du erkänna du hade fel. Man brukar säga: ”Det krävs en stor man att erkänna sina fel!” eller är du en liten man?

  • Micke

   Han är inte nazist och behöver således inte be om ursäkt för vad nazister säger om hur dom helst skulle sett att liken från Utöya förpackades.

 • Micke

  Vi ser klart och tydligt vad Robin Shadowes säger och vi vet vad han brukar säga samt att han tillhör nazifalangen inom SD.

  • Bobben79

   Micke: Du är för det första bara EN person. Skriver man då ”Vi”, lider DU onekligen av ett behov att verka fler än du är. Sen får du GÄRNA utveckla dina febrila försök att kleta på nazistepitet på SD. Men som resten av Jerlerups fantasier är det lika tomt när det kommer till slutpläderingen.

   • SD Fakta

    Bobben79 eller ska vi säga Stefan Månsson även med alias unclebob, du
    och din gelikar från Landskrona är antingen blinda eller så spelar ni
    apa? Man kan tydligt se vad figuren Robin Shadowes skriver, att ens
    försöka bortförklara detta med att det skulle handla om
    ”vänsterextremister” är så korkat att man kan undra om ni som försvarar
    det är IQ befriade.

   • Miike

    Att SD är ett parti som verkar i den europeiska fascistiska och nazistiska traditionen är uppenbart för alla som läst historia och med ett partiprogram som hänvisar till existensen av en för vetenskapen okänd ”essens” som finns i varje individs hjärna som ärvs och bestämmer varje människas nationella och kulturella tillhörighet så är saken klar att partiet dessutom finns i dårfacket.

 • Det är stor skillnad på om uttalandet gäller riktiga Breivik-offer eller de figuranter, som låtsats vara sådana och ”nedblodade” spelat döda på en gata i Landskrona.
  Rubriken är alltså grovt missvisande.

 • Carina Herrstedt

  Torbjörn Jerlerup har med detta nått ett nytt bottenapp, ett riktigt lågvattenmärke. Det stämmer att jag är riksdagsledamot och som den skötsamma människa jag är så kastade jag skräpet som låg på marken, det framgår också utav kommentarerna. Vad detta har med SD Landskrona att göra begriper jag inte. Den som har lite förnuft och är lite påläst skulle inte sätta en sådan rubrik, det är ju rent nonsens. Att ett gäng vänsterpartister försöker knipa billiga poäng genom att spela Breiviks offer mitt på en karneval bland barn ser jag som osmakligt. Att vi sedan städar upp efter dem ser jag bara som positivt. Att sedan få läsarna att tro att jag deltar i någon diskussion om att Breiviks m.m. är så lågt att jag inte ens borde kommentera det. Skriv gärna vilket skit du/ni vill men håll er till ren fakta och sanning!

  • Kulturen Z

   Min hatt (om jag nu hade en) är av till dig Carina.
   Låt inte personer som Jerlerup förvränga verkligheten.
   Var bara tvungen att säga ifrån på direkten när jag såg detta extrema övertramp.

  • SD Fakta

   Herrstedt det må så vara att du kastar skräp efter så kallade ”vänsterextremister” i papperskorgen, men alla kan tydligt se vad figuren Robin shadowes skrev. Att sen försöka komma med bortförklaringar och gå till angrepp på Jelerup för att han tar upp detta i en bloggpost är så löjligt att man undrar om du överhuvudtaget har i riksdagen att göra?

   • Carina

    Och vad har jag och SD Landskrona med Robin Shadowes att göra? Jag reagerade själv för några sekunder hur han skrev men fattade snabbt att det var dem som spelade döda i Landskrona som åsyftades. Jag har inte bortförklarat mig eller någon annan men SD Landskrona kan väl inte ta ansvar för vad folk de inte känner eller har med att göra, skriver på FB, eller? Vad är det jag skulle bortförklara? Alla ser ju själv att jag inte alls deltar i diskussionen på det sätt som påstås i inlägget.

    • SD Fakta

     Du deltar inte i diskussionen det håller jag med om, men du tar heller inte avstånd från det robin shadowes skrev. Att sen påstå att det skulle åsyfta några individer som ligger på marken när hen skriver Utöya offren bara för att hen skriver det med citationstecken är löjeväckande. Alla som känner till robin shadowes framfart i social medier vet var den typen står.

     • Carina

      Jag har ju inte ens deltagit i diskussionen på Fb efter att Shadowes har skrivit sin kommentar. Jag kan väl inte ta avstånd från allas kommentarer på Fb. Hävdar fortfarande att SD Landskrona som parti inte har ett dugg med detta att göra,är Shadows SD:are? Är Shadows i såfall från Landskrona? Om inte varför står det då att det är så man diskuterar i SD Landskrona? Och nej jag vet ingenting om shadowes framfart i sociala* medier. Sen handlade siskussionen här egentligen inte om att ta avstånd från Shadows utan jag ville poängera den korkade rubriken i inlägget och inget annat.

 • Peter Polack.

  Bästa Torbjörn.
  Antingen uppfattar du saker och ting uruselt, eller så skriver du uruselt eller så..ja är du bara helt enkelt ”eller”? Men hur som, tack för att jag fick mig ett gott skratt. Märk väl så att du nu inte försöker förvränga det till annat än det jag menar, ett got skratt åt dig.
  Ha en fortsatt trevlig helg och kommande vecka.

  • SD Fakta

   Herr Glowinski måste vara lika blind som hans gelikar i sd, hur kan man annars missa vad figuren Robin shadowes skrev? Läs kommentaren en gång till, häll upp en grogg och tänk efter innan du uttalar dig

   • Peter Polack.

    Ja du, utan att vara oartig så får jag fråga dig om du råkade sova bort din skolgång? Hur som så ska jag ge dig en kort lektion här:
    ”Citattecken” eller ”citationstecken” är tecknen ( ” ” ) man använder för att markera en direkt kommunikation eller citat och för att visa att ord har en annan betydelse än den vanliga. Kan det möjligtvis vara så att du hade intagit en och annan grogg för mycket när du läste det och glömde att tänka efter? Det framkommer helt klart i hans inlägg att han menade de ”fejkade” offren vid SD´s tält och inget annat. Det är väl ändå jag som är invandraren i ”gänget” och skulle inte behöva lära dig eller Torbjörn vad citattecken har för betydelse? Sug på den istället för groggen och ha en fortsatt bra söndag.

    • SD Fakta

     Allt jag kan se av det du skriver är att man från ert håll försöker komma med bortförklaringar. Det var inte det som menades, det var inte det som sades eller min favorit någon kapade mitt konto och utgav sig för att vara jag. Du och dina kompisar i sd är duktiga på att bortförklara och ikläda er offerkoftan, men jag tror att er tid är förbi då folket har genomskådat er falskhet och 2014 kommer ni att vara ett minne blott

     • Peter Polack.

      Du förstår fortfarande inte innebörden av citattecken? Eller så tycks du/ni tro att de inte har någon betydelse? Då förstår jag fullständigt att du och likaså Torbjörn tolkar olika inlägg som ni gör. Det minsta som man kan begära när man diskuterar något är att folk förstår innebörden i en text som framställs t.ex. med hjälp av de olika skrivtecken som används i det svenska språket. Annars är det lönlöst att föra en diskussion med någon som inte förstår innebörden i en text. Vilket ni har bevisat här, på ett väldigt pinsamt sätt.

     • SD Fakta

      Du bla bla bla men fortfarande inget avståndstagande från det robin shadowes skrev, eller är det kanske så att du håller med robin shadowes?

     • Peter Polack.

      Du förstår fortfarande inget? Robin skrev det inom citattecken vilket han menade de ”skådespelare” som spelade Utöya offren! Vilket var glasklart för Stefan Månsson som skriver att de ”skendöda” var bara dåliga skådespelare. Lönlöst och hopplöst att diskutera vidare i saken med någon som inte förstår innebörden i ett inlägg och svenska skrivtecken. Vidare kan ingen människa, med minsta vett i hjärnan, tro annat än att man sörjer med hela sitt hjärta gällande tragedin i Norge. Sen att ni vill vinkla det till nått helt annat, får jag förmoda att det beror på era bristande kunskaper i det svenska språket. Vilket ni pinsamt nog har bekräftat här. Så att det får bli mitt sista inlägg i denna meningslösa diskussion med dig.
      Ha det fint.

     • SD Fakta

      Jodå jag förstår mycket väl, men du tycker tydligen inte att det är illa att man drar in offren i Utöya i detta bara för att hen råkar skriva det inom citationstecken. Sen så vet man ju inte var ni i sd står med tanke på att era representanter vill ge massmördaren Brevik asyl i Sverige http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5172033 eller du ska väl påstå nu också att detta också bara var ett missförstånd och att personen som vill detta menar inte det då hen kanske skrev det inom citationstecken. Ni inom sd är så patetiska när ni försöker bortförklara ert agerande.

     • Bobben79

      Jerlerup/SD Fakta: Du VET att detta uttalande var en ironisk liknelse med hur Saddam Husseins närmaste man erbjöds politisk asyl i Sverige.
      Men det är ju bra att du så öppet fortsätter att förneka det uppenbara,
      sanningen är ju din fiende och det är därför du trollar.

 • I målet har utretts följande. Den 14 juli 2012 hölls karneval i Landskrona. Härvid hade SD ett mässtält. I anslutning till detta lade sig tre figuranter, som spelade blodiga och döda offer för Breivik och SD (se skylten, bild 1).
  Nedskräpning hade förekommit (bild 2).
  Carina Herrstedt städar gatan och slänger skräp i en soptunna.
  Diskussion på internet. En person frågar – uppenbarligen ironiskt : Hamnade också ”Utöya-offren” i dylika tunnor? Haha.
  Svar: De som spelade skendöda var bara dåliga skådespelare och/eller dåliga politiker.
  Märk citattecken kring ”Utöya-offren”. Sammantaget med uttalandet om skendöda men i synnerhet bildbevisen är det helt klarlagt att diskussionen avser Landskronakarnevalen.
  Sverigedemokrater från Landskrona i jämför Breiviks offer med “sopor” och “skendöda”
  Uppdaterat!Det påstås att denna nyhet ska röra demonstranter mot Sd i Landskrona. De ska alltså anse att motdemonstranterna bör kastas i soptunnan. Jag bifogar länk till Sweden Confidential om det. De skendöda ska då ha varit motdemonstranter som spelade “mordoffer” och att det är detta de diskuterar.
  Det påstås …?Motdemonstranterna bör kastas i soptunnan?Det fanns inga ”motdemonstranter” – det var en opolitisk karneval.Denna artikel är ägnad att nedsätta allmänhetens aktning för de utpekade. Det kan allvarligt övervägas om inte artikeln skall bedömas som grovt förtal.
  Klicka på bilderna för att se dem i större format.

  • SD Fakta

   En sak kan man lära sig av detta och det är att sverigedemokrater är fenomenala på att komma med bortförklaringar och ursäkter. Istället för att ta avstånd för det som robin shadowes skrev så slingrar man sig som en mask på metkrok. En normalt funtad människa hade med omedelbar verkan tagit avstånd och sagt att detta är inget jag förespråkar men nädå inte sverigedemokrater, ni är så patetiska att det får mig att må illa.

   • Miike

    Sverigedemokrater har naturligtvis inga problem med att Robin Shadowes med sina citationstecken underförstått säger att det var rättfärdigt att mörda på Utöya och att dom döda inte är offer.

    Att se verkligheten på det sättet är fullt logiskt för människor som verkar i den europeiska nazitradition vilket SD ju gör.

%d bloggare gillar detta: