Senaste nytt

The Shame Report: Två

The Shame Report

The Shame Report

Välkommen till en brutalt försenad Shame Report. Det är precis som tidigare stulet från Dave Dameshek. Den är bättre än min för att den handlar om Amerikansk Fotboll. Kolla.  Mina tidigare Shame Reports hittar ni här.

Precis som vanligt så struntar jag i vilka politiska åsikter som personerna på veckans lista har, har de gjort bort sig så är de med.

Glöm inte; Bli inte arga på mig om ni är med. I didn’t put you on the list, YOU put you on the list.

Nummer Tio.

Ville Nordström, för att han inte har fått tummen ur och skrivit mer än två Shame Reports under 2012.

Nummer Nio.

Ville Nordström, för att han är lat.

Nummer Åtta.

Ville Nordström, för att han lovade att skriva en för fyra veckor sen.

Nummer Sju.

Ville Nordström, för att han sviker sina läsare.

Nummer Sex.

Ville Nordström, för att han tror att han har läsare

Nummer Fem.

Alla som just nu uttrycker sitt förakt mot Republikanernas primärval.

Okej hörni. Allvarligt talat… Jag tycker precis som ni att Santorum är en jävla mupp. Men allt detta klagande och hat mot de andra kandidaterna blir lite lätt komiskt. Socialister och vattenmeloner förväntar jag mig det här från, men även stora delar av den Svenska liberala sfären är inte så mycket bättre när det gäller detta.

Många gånger hör man att Amerikaner är insnöade, att de tror att hela världen fungerar som USA och är oförstående när andra länder inte vill göra som USA. Jag säger inte att det inte finns Amerikaner som har den inställningen, men det roliga är att det funkar åt båda hållen.

USA grundades av människor som flyttade från Europa av olika anledningar. Gemensamt är dock att det var något med Europa som inte var bra, och därför flyttade de. De tröttnade på kolonialismen och besegrade britterna. De betalade för sin frihet från Europeiska monarker med sitt blod. Med tanke på det här så är det väl inte så konstigt om Europa och USA är olika varandra på många punkter. De åkte inte över Atlanten för att leva i samma system som tidigare.

De grundade ett land som satte Life, liberty and the pursuit of happiness”  som de mest centrala rättigheterna. De insåg betydelsen av att stat och religion är åtskilda långt innan de flesta andra länder gjorde det. De valde att låta befolkningen vara beväpnad, inte för att det är så jävla coolt med gevär, utan för att möjligheten att kunna skydda sitt hem och sin familj när någon försöker beröva människor deras liv, frihet eller egendom är den främsta garanten mot förtryck. Oavsett om det är en Amerikan, ett annat land eller staten som försöker förtrycka.

Men det här hör man sällan från alla kritiker, istället är det ”OMG TJOCKA DUMMA AMERIKANER! HAHAHA DE ÄR SÅ IDIOTISKA!!!1!1ETT!”… Från människor som aldrig har orkat ta reda på hur annorlunda det där landet är jämfört med Sverige.

Så när dessa okunniga människor kritiserar USA för att egentligen bara inte fungera som Sverige och kallar Amerikaner för insnöade… Så är de inte ett dugg bättre än de som de kritiserar. Kan vara värt att tänka på.

SHAAAAAAAME!

(Och snälla. Skriv inget dumt nu som ”VADÅ STAT OCH RELIGION ÄR ÅTSKILDA?! I USA LÄR DE UT KREATIONISM PÅ BIOLOGILEKTIONERNA!” För att allt ni gör då, är att bevisa hela min poäng. Läs på. Börja med konstitutionen, ni kommer förvånas över hur mycket vi kan lära oss av USA.)

——

Nummer Fyra.

Köttfri måndag. tillsammans med ”En av Sveriges viktigaste opinionsbildare” Supermiljöbloggen. Också känt som ”Centrum för Vi har så jävla rätt. Håller du inte med oss så vill du döda kattungar.”

Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit om det här. Gång efter gång så försöker jag få dem att förstå att det är ett muppigt förslag, men de vägrar fatta. Men jag är en snäll människa, så de får en chans till.

MÄNNISKOR TYCKER OM ATT ÄTA KÖTT. Det handlar inte om någon förtryckande köttnorm, det handlar om att DET ÄR GOTT ATT ÄTA KÖTT. Jag har inget emot vegetariska alternativ. Jag gillar valfrihet, K? Ni borde också gilla valfrih… Right, glömde vem det här var riktat till.

När GU började driva det här, så föreställer jag mig att mötet lät såhär:

”Alright, våra mätningar visar att människor fortfarande har lite förtroende för politiker”

”Hur är det möjligt? Vi vill göra det orimligt dyrt att flyga, köra bil och tvinga människor att sänka sin levnadsstandard… Trots alla våra försök att gå in och peta på varje liten del av vanliga hårt arbetande människors vardag… Var är alla våldsamma upplopp?!”

”Oklart, vi har gått så långt att vi har anammat en otroligt dryg självbeundran samt en retorik som innebär att vi förlöjligar alla som på något sätt ifrågasätter vår felfria världsbild.”

”Mm… Trots detta finns det borgarsvin som antyder att det finns andra lösningar… Jag har skrivit så många självgoda inlägg om hur puckade de är att det börjar bli fånigt. Jag menar, jag skulle inte kunna leva med mig själv om vi hatade oss.”

”JAG FICK EN IDÉ! Köttfri måndag. Hittills har vi begränsat vår politiska klåfingrighet till allt utom detaljstyrning av kostvanor. Om vi gör det… Så måste de hata oss.”

”Du är ett geni!!!”

Shame.

Läs gärna Per Ankersjös mycket sunda debattartikel på ämnet.

——–

Nummer Tre.

Pensionsdebatten. 

På riktigt nu, den här debatten är svårt märklig. Men låt mig se om jag har fattat det här rätt. Vi ska alltså,

1) Få utbilda oss för skattepengar tills vi är typ 25.

2) Leva länge och få vård, för skattepengar

3) Gå i pension vid 65

Är det något av det här som inte riktigt går ihop? Ja, det kan man säga.

Välfärden blir bara dyrare. Vi blir fler, som lever längre och börjar jobba senare. Först och främst så är det så att den del av lönen som går till pensionen är bara en bråkdel av vad man faktiskt kostar när man väl går i pension. Ska pengarna räcka så måste folk börja gå i pension senare. Det går inte annars.

Men vi ska ha allt det här, och det blir ett himla klagande varje gång frågan tas upp. Men det är hett helt orimligt krav att ställa tydligen. Det är en rättighet att doktorera i genus”vetenskap” när man är 30 och sen gå i pension vid 65. Man vill inte bara ha kakan, man vill äta den fyra gånger också. Någon måste ta lite jävla ansvar någon gång, problemet försvinner inte för att man inte låtsas om det. Gör vi inget åt det nu så får våra barn ta en ännu större börda för att vi var så jävla lata.

SHAME!

——–

Nummer Två.

Vänsterns skruvade världsbild.

Nu är vi där igen. Det är liberalers fel att det finns rasism och sånt. Rasism och sånt är orsaken till den sanslöst ovärdiga massakern i Norge.

”Men det är först när jag läser Magnus Lintons avsnitt om massakern på UtØya som jag förstår hur hatet mot mångfalden hör ihop med antifeminismen som blomstrar i medierna bland reaktionära ledarskribenter, högerkonservativa och liberala tankesmedjor som Timbro och Axess, bloggar och nätdebattörer.”

Men för all del, fortsätt leva i er bubbla där ni försöker para ihop Breivik med timbro. Så kan vi i den riktiga världen försöka lösa riktiga problem. Att vägra acceptera er världsbild gör ingen till rasist. Våld och hot av det slaget är givetvis aldrig ok, men att försöka inkludera meningsmotståndare vars enda brott är att kritisera dåliga idéer… Det är pinsamt och ovärdigt. Sluta med det, nu.

Jag tror inte på kvotering eller att jag som man bär ansvar för att andra män våldtar, trots att jag aldrig ens tänkt tanken själv… Det är bara absurt. Och det gör inte mig eller någon annan till Breivik, eller ens i närheten. OK?

Men jag vill ge er alla en liten uppgift: Invandring har länge varit något positivt, i USA i synnerhet. Det är det inte längre. Vad hände egentligen? Ta reda på det och återkom. Ni kan få en ledtråd, kolla upp hur människor i välfärdsstater reagerar på att människor kommer dit och lever på bidrag. Nackdelen med att finansiera saker gemensamt (genom att solidariskt beröva människor en stor del av deras inkomst) är att vi tenderar att inte dela med oss av det gemensamma till de som inte har bidragit. Och det blir ju inte bättre av att de inte ska stjäla svenska jobb heller. De får inte komma hit och arbeta för lägre löner, men samtidigt så får de inte komma hit och leva på bidrag. Får de komma hit alls då… Oj. Men visst, det är alla hemska liberala idéer som skapar segregation och fördomar. Oroa er inte, jag är övertygad om att ni inte inspirerade Breivik. Det var han galen nog att göra på egen hand.

SHAME.

——-

Nummer Ett.

Ryssland och Kinas agerande i säkerhetsrådet.

Kommentar egentligen överflödig. Men vafan.

KAN VI SLUTA KRAMA FN NU? DET ÄR EN TRASIG ORGANISATION. DEN FUNGERAR INTE. DEN SUGER.

Det är dags att sluta fira FN-dagen, det är dags att börja kritisera FN på riktigt. Det är en fin tanke, som mest. Men det finns inget vackert över FN idag. Det är en diktaturernas lekstuga. Här har ni det, ert fina FN, denna globala mötesplats för fred och allmänt myspys.

Demokratikämpar i Syrien har ringt, de hälsar ATT DE DÖR. Bara så ni vet. 

—-

Det var veckans Shame Report. Jag ska försöka skriva en ny nästa vecka. … På riktigt. Sluta skratta, jag är allvarlig…

Tills dess, försök att inte göra bort er.

ville [at] frihetssmedjan.se

 • Göran Lundbom

  Bra att detta INTE handlade om Amerikansk fotboll. Det är ju bland det tråkigaste som finns – nästan i nivå med att titta på innebandy eller färg som torkar…

 • Vit kränkt man

  ”USA grundades av människor som flyttade från Europa av olika anledningar. Gemensamt är dock att det var något med Europa som inte var bra, och därför flyttade de. De tröttnade på kolonialismen och besegrade britterna. De betalade för sin frihet från Europeiska monarker med sitt blod. Med tanke på det här så är det väl inte så konstigt om Europa och USA är olika varandra på många punkter. De åkte inte över Atlanten för att leva i samma system som tidigare.”

  Hela stycket är en förvrängning av historian. Du har visserligen rätt i att de frigav sig ifrån Européernas kolonialism. MEN de lärde inte av historian utan valde istället att göra precis samma misstag som Européerna fast med nya regler. Samma incitament, nya förklädnader. De åkte snarare över Atlanten för att iscensätta dessa, till synes obekvämliga sätt att utöva makt över andra människor. Något vi ser än idag.

  USA – ”Land of the free, home of the brave” gäller tyvärr enbart den lilla skala av världens befolkning som stoltserar med patriotism över att vara Amerikaner. För dem som är inkluderade i det hierarkiska synsätt som USA praktiserar på den Afrikanska-, Asiatiska och i synnerhet den Sydamerikanska kontinenten gäller inte samma princip. Detta sätt låser fast dessa människor i precis samma system som Solguden gjorde i Frankrike under sitt styre. Det är ett icke liberalt system, och det är en skam för människans frihet. Snarare en ”varg i fårakläder” än en demokrati. Lägg dig inte på samma kunskapsnivå som Tea-party- rörelsen. Det är beklagligt att du inte kan hålla dig till fakta – Fascist-liberal kan du gärna kalla dig. Men kalla dig inte liberal om du inte kan skilja på päron och äpplen. För det här tyder på ruttna sådana.

  Så snacka inte om att de åkte över Atlanten för att INTE leva i samma system som tidigare.

  – SHAME on you homeboy!

 • Ville Nordström

  Samma incitament, nya förklädnader?

  Du menar att de federalistiska grundvärderingarna och raderna i självständighetsförklaringen:

  ”We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty, and the Pursuit of Happiness. That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed”
  Bara är en lögn? Njae.

  Jag ställer mig inte bakom all USAs utrikespolitik, men det påstår jag inte heller. Jag pekar bara på skillnaderna mellan Europa och USA. Skillnaderna är enorma, Sen kan du ju hålla på med dina nykoloniala konspirationer bäst du vill. Även om jag inte riktigt förstår varför deras stundtals puckade utrikespolitik är relevant? Landet grundades på motsatta värderingar till vad som fanns i Europa. En federalistisk demokrati med låga skatter och religionsfrihet.

  Men tack för att du bekräftar hela min poäng – Det är precis det här USA-föraktet som grundar sig i okunskap som jag tycker är så irriterande.

  ”Facist-liberal” , Jadu.

  Right back at you, homie.

 • Rickard

  Det var ju inte GU som kom på Köttfri måndag. Det var Köttfi måndag som kom på Köttfri måndag. Bara så att du vet. Hej då.

%d bloggare gillar detta: