Senaste nytt

Wiehe gillar inte satir

Mail från Mikael Wiehes skivbolag

SATIR Mikael Wiehes skivbolag jobbar hårt på att försvara hans upphovsrätt mot satiriker, bloggare och opinionsbildare.

För en dryg vecka sedan länkade vi här på Frihetssmedjan till en satirisk sång om Slussen av Sanna Plong Rayman och the Inslag Santesson Orchestra. Musiken var lånad av Mikael Wiehe, något som inte gillades av hans skivbolag. Dagen efter inlägget fick vi följande brev från United Stage Artists, som företräder Wiehe.

Mail från Mikael Wiehes skivbolagDet faktum att vi bara länkade till material som är allmänt tillgängligt på Youtube verkar inte bekymra Anders Larsson. Antingen bemödade han sig inte att kontrollera om det faktiskt var vi som lagt upp materialet, eller så ville han bara skrämmas. Oturligt nog för Larsson så är vi rätt väl insatta i upphovsrätten här på Frihetssmedjan, då många av oss debatterar just dessa frågor. Svaret blev därför ett nej med hänvisning till en dom i Stockholms Tingsrätt vad gäller länkning.

Nu läser vi att Sanna Rayman, en av upphovsmännen bakom den satiriska låten, också har fått ett mail från United Stage Artists. Huruvida sången faktiskt kommer att försvinna, eller om Sanna tar strid för satiren, återstår att se. Vi på Frihetssmedjan stödjer henne självklart om hon väljer att ta fighten.

 

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: