Senaste nytt

Om de svenskar som sörjer Kim Jong-Il…

Det finns de svenskar som sörjer den Nordkoreanska diktatorn Kim Jong-Ils död. Svensk-Koreanska Föreningen har ett inlägg på sin blogg om hans död. I deras ögon var Kim Jong-Il en statsman. Vi läser:

Sedan 1997 var han generalsekreterare för Koreas Arbetarparti. Med songunpolitiken lade han grunden för DFRK:s utveckling till en stark och blomstrande socialistisk stat. Hans kraftfulla politik befäste freden i Ostasien och öppnade vägen till en fredlig och självständig återförening av Korea enligt principen ”av vårt folk självt”, som manifesterades vid det nord-sydliga toppmötet i Pyongyang i juni 2000.

Vid den betydelsefulla partikonferensen 2010 omvaldes Kim Jong Il som generalsekreterare för Koreas arbetarparti, ett beslut som hälsades med varm entusiasm och glädje av det koreanska folket och av Koreavänner runt om i världen.

Kim Jong Ils bortgång är ett hårt slag mot den koreanska nationen. Men tack vare folkets ideologiska enighet kommer man att övervinna även denna nya prövning.

Ordförande för föreningen är en ärkekommunist, Christer Lundgren. Bland de andra aktiva märks några andra kommunister, Thomas Rönström och Torbjörn Björkman. Den som vill veta exakt hur de ser på Korea idag kan läsa en artikel Björkman skrev på Newsmill tidigare i år.

Föreningen står Kommunistiska Partiet nära. Så här skrev Christer Lundgren 2008 i ett tack till partiet:

[…]det är också ett stöd till vänskapsarbetet i Sverige – det breda vänskapsarbetet, som förenar människor med skilda politiska uppfattningar i arbetet för vänskap och goda relationer mellan Sverige och Demokratiska Folkrepubliken Korea.

Flera av era partimedlemmar gör stora insatser i föreningens arbete. Andra har deltagit i resor till Korea som Svensk-Koreanska Föreningen anordnat. Och er tidning Proletären bevakar både utvecklingen i Korea och vår förenings verksamhet på ett bra sätt. Också för detta tackar jag er.

 

%d bloggare gillar detta: