Senaste nytt

KD: Lös nedskräpningen med designade papperskorgar

Överfull papperskorg

NEDSKRÄPNING Det finns i Stockholm, precis som i många andra större städer, ett problem med nedskräpning. Kristdemokraterna har nu kommit på den slutgiltiga lösningen: designade papperskorgar.

Överfull papperskorgHar du också slängt skräpet på marken istället för i en papperskorg, bara för att papperskorgen inte levt upp till dina högt satta standarder när det kommer till design? Inte? Nej, antagligen är det få som gjort det valet. Snarast brukar problemen vara att papperskorgen är full eller att det helt enkelt inte finns en papperskorg i närheten.

Kristdemokraterna i Stockholms stadshus, med vice gruppledaren och före detta KDU-orföranden Erik Slottner i spetsen, tror dock att problemen med nedskräpning i Stockholm löses genom att det utlyses en designtävling för att ta fram snygga papperskorgar, som ska göra det ”mer attraktivt att slänga skräp och sätta Stockholm på kartan i kampen mot nedskräpningen”.

Nej, kampen mot nedskräpning vinns inte genom snyggare papperskorgar. Antalet turister som lockas till Stockholm enkom tack vare snygga papperskorgar, är antagligen lätt räknade också. Sannolikt kommer designade papperskorgar också att bli dyrare, pengar kommer att slösas på utseende istället för på fler papperskorgar och tätare tömning av de som finns.

Avslutningsrepliken är hyfsat talande för seriositetsnivån på förslaget.

”Kanske kan de nya papperskorgarna vara färgglada, ha asymmetriska former eller påminna om en sagovärld.”

–Erik Slottner i pressmeddelandet

Slottner glömde dock tillägga ”som man inte riktigt ser, för att det blir svart”.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

  • marlies

    Papperskorgar idag är löjligt små, samt i plast. Jag har en plåttunna med lock och pedal som inte används nu, men förr som tvätt tunna.
    Sedan är förpackningar en osanning idag, i hårdplast eller mjuka sega plastgrunkor. De går inte att knyckla ihop, knappt att öppna utan specialkunskaper. Vart är miljötänkandet som grund ???. I dagens öppningar som ett brevinkast. Varför inte en skjutlucka att öppna och stänga ? Soptunnor stora i förhållande till förpackningsindustrin som är enorm. Vi borde slänga tillbaks skiten där vi handlar det. Inte vårat ansvar att sortera deras sopor. Hur många sopstationer finns det med stora plastbehållare ??? Inte sorterar jag hemma åt dom, som ilsket BI syssla. Jag får ingen kompensation för det. Allt sprids ändå, fördelas och försvinner, byter plats i en allt större klimatkatastrof i nya mutationer av molekylsopor.

%d bloggare gillar detta: