Senaste nytt

Att uppmana till mord på muslimer strider inte mot twitters regler?!

Twittraren Motbilder har reagerat på att en person på twitter, som verkar vara konstnären Dan Park, publicerar rasistiska tweets och uppmaningar till mord, hyllningar till nazistiska och rasistiska mördare, och använder en bild på sin idol Anders Breivik som bild på sig själv.  Motbilder anmälde kontot till twitter. Han fick svar från dem: kontot strider inte mot deras publicistiska regler.

Motbilder fick följande svar från twitter som vänligt förklarade att innehållet i Parks twitterkonto inte strider mot twitters regler.

Att det är Dan Parks eget konto tyder mycket på. Han länkar till Dans egen blogg och bilder på Dans blogg. Om det mot förmodan inte är Dan Parks tweets så bör kontot ändå strida mot någon sorts regler om vad man får publicera på twitter… Tycker man…

Han uppmanar även till mord på vänsterpolitikern Ali Esbati.

Breiviks mord uttalade han sig positivt till redan i juli:

För övrigt noterar jag att twittraren Dan Park talar väl om de tyska nazistiska mördarna också. Se hans sista tweet här och det egenproducerade  ”konstverk” han länkar till.

Visst, yttrandefrihet och konstnärlig frihet i all ära, men uppmaningar till mord och grov rasism i kombination känns inte så fräscht. Uppmaningar till mord reagerar jag mot, där går en gräns. Twitters regler är lite tveksamma här.

%d bloggare gillar detta: