Senaste nytt

Raggar Socialdemokraterna röster från Sd?

INTEGRATION Raggar Malmös ”starke man”, kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalu (S), röster från Sverigedemokraterna? Ja, det kan man fråga sig efter att ha hört hans förslag att dela upp medborgarskapet i ett temporärt och ett permanent medborgarskap. På det sättet skulle medborgarskapet villkoras, menar Reepalu, och om man begår grova brott under tiden man har temporärt medborgarskap skulle man kunna utvisas efter att ha suttit i fängelse. Bisarrt nog får han stöd från Morgan Johansson i partitoppen!

Argumentet kan låta bestickande men dilemmat är att förslaget bryter mot flera viktiga juridiska och samhälleliga principer.

* Andra länder har provat att dela upp medborgarskap och mycket snart har befolkningen i även andra avseenden delats upp i A och B lag.

*Även familjerna drabbas av utvisning. Det drabbar alltså tredje part.

*  Och sist men inte minst det urholkar tanken på att man ska ha en chans att börja om när man avtjänats sitt straff. Dvs att man bör anses som oskyldig efter avtjänat straff. Det sista är viktigt för redan idag har f.d. fångar svårt att komma igen i samhället. Det är inte så bra att fortsätta att urholka principen om att man ska kunna börja om efter avtjänat straff.

Så nog gör Fredrik  Reinfeldt och Miljöpartiet rätt som tar avstånd från Reepalus förslag.

Men vad Morgan Johansson menar som stöder Reepalu, vet jag inte!

%d bloggare gillar detta: