Senaste nytt

Kvinna fängslad i 53 dagar – av misstag

En kvinna vid namn Teresa Culpepper från Atlanta, GA hade ringt polisen för att rapportera hennes bil stulen. Det slutade med 53 dagar i fängelse för Teresa. Varför? Polisen letade efter en kvinna med samma förnamn och beslutade sig för att det räckte som skäl för att gripa och frihetsberöva Culpepper i nästan två månader.

”Her birth date didn’t match. Her address didn’t match. Her description didn’t match. Other than the name Teresa, nothing matched” säger Culpeppers advokat. Jag bifogar inte en bild på Teresa Culpepper, jag låter er istället gissa vilket hudfärg ni tror att hon har och om detta kan ha haft något med händelsen att göra.

Någon på twitter skrev till mig att USA var ”frihetens högborg”. Amerikanerna själva sjunger om ”the land of the free” inför varje sportevenemang. Saker med ordet ”liberty” i namnet är oräkneliga i landet. Ändå har USA världens största fängelsebefolkning, både vad gäller totalt antal och procent av befolk-ningen. Dessutom fängslar de tydligen oskyldiga kvinnor för att de delar förnamn med brottsmisstänkta.

Frihetens högborg? Land of the free? Liberty? Skulle inte tro det.

AJC

%d bloggare gillar detta: