Senaste nytt

Utvisa inte folk till Syrien!

Att den svenska flyktingpolitiken tidvis är ganska inhuman är ganska allmänt känt. Men ibland är svensk flyktingpolitik värre än så. Att utvisa folk till Syrien, där tusentals människor mördats av regimen, är inte bara inhumant, det är galet!

Den 8/9 skrev Migrationsverkets rättschef Magnus Ribbenvik  så här om Syrien:

”Trots en förvärrad konflikt och därmed svårare allmänt säkerhetsläge i Syrien finns det, mot bakgrund av konfliktens karaktär, för närvarande inte någon sådan generell risk för civila i Syrien som utgör ett hinder för verkställighet. I enlighet med rättschefens kommentar från den 17 juni i år finns det inte heller underlag för bedömningen att enbart den omständigheten att en individ har ansökt om asyl skulle innebära en risk att utsättas för skyddsgrundande behandling vid ett återvändande. Något generellt verkställighetshinder föreligger således inte i förhållande till Syrien.”

Om man inte litar på det som internationell media rapporterar om det allvarliga läget i Syrien så kanske man lyssnar på Amnesty?! Amnesty varnar för att situationen i Syrien är allvarlig och att man inte bör utvisa folk just nu.

Men… För någon vecka sen beslutade Migrationsverket att en avvisning till Syrien ska verkställas, man beslöt att utvisa en person som flytt från Syrien. Vilken logik är det i det?

Hallå, vakna Sverige, godmorgon!!! Det pågår en revolution där!

Läs även Flyktingbloggen!

  • Ja, det verkar som migrationsverket glömt bort att det finns nåt som heter ”Tillfälligt uppehållstillstånd” eller måste det vara permanent varje gång nuförtiden?

    • Andersson

      Det är nämligen på det viset att det antirasistiska Sverige inte tror att folken i mellanöstern har förmågan att lösa sina konflikter!
      Därför skall vi behålla dom och gosa med dom och krama dom och fjäska med dom och klappa dom och mysa med dom och mata dom i all evighet! Eller så gör man som med sommarkatter! Dumpar dem nånstans där man inte tror att nån skall upptäcka det. Därför kan man inte ge tillfälligt upphållstillstånd!

%d bloggare gillar detta: