Senaste nytt

Utvisa inte folk till Syrien!

Att den svenska flyktingpolitiken tidvis är ganska inhuman är ganska allmänt känt. Men ibland är svensk flyktingpolitik värre än så. Att utvisa folk till Syrien, där tusentals människor mördats av regimen, är inte bara inhumant, det är galet!

Den 8/9 skrev Migrationsverkets rättschef Magnus Ribbenvik  så här om Syrien:

”Trots en förvärrad konflikt och därmed svårare allmänt säkerhetsläge i Syrien finns det, mot bakgrund av konfliktens karaktär, för närvarande inte någon sådan generell risk för civila i Syrien som utgör ett hinder för verkställighet. I enlighet med rättschefens kommentar från den 17 juni i år finns det inte heller underlag för bedömningen att enbart den omständigheten att en individ har ansökt om asyl skulle innebära en risk att utsättas för skyddsgrundande behandling vid ett återvändande. Något generellt verkställighetshinder föreligger således inte i förhållande till Syrien.”

Om man inte litar på det som internationell media rapporterar om det allvarliga läget i Syrien så kanske man lyssnar på Amnesty?! Amnesty varnar för att situationen i Syrien är allvarlig och att man inte bör utvisa folk just nu.

Men… För någon vecka sen beslutade Migrationsverket att en avvisning till Syrien ska verkställas, man beslöt att utvisa en person som flytt från Syrien. Vilken logik är det i det?

Hallå, vakna Sverige, godmorgon!!! Det pågår en revolution där!

Läs även Flyktingbloggen!

%d bloggare gillar detta: