Senaste nytt

Ökade artistinkomster

Klaviatur på en flygelChristian Engström (PP) skriver på sin blogg om hur flera av varandra oberoende undersökningar visar samma sak, nämligen att artisternas inkomster ökat under det senaste decenniet, trots skivbranschens ihärdiga hävdande av motsatsen. Däremot verkar mellanhänderna – skivbranschen – ha gått miste om lite inkomster.

En liberal upphovsrättspolitik bygger på att upphovsmännen ska få ersättning för sina alster och att ingen annan ska kunna tjäna pengar på andras verk utan dennes tillåtelse. De senaste tio åren har upphovsmännen fått högre inkomster och dessutom större del av ersättningen. Det är en utveckling som ligger helt i linje med upphovsrättens grundprincip. Hur kan det vara negativt – för någon annan än mellanhänderna, alltså?

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: