Senaste nytt

Alliansfritt Danmark, utan regeringsallians?

Alliansfritt Danmark

Alliansfritt Sverige firar idag att Danmark ser ut att få en socialdemokratisk regeringschef genom att göra om sin logga. Det är förstås inte konstigt att våra bloggrannar firar att en högerregering fått lämna in efter många år. För alla oss liberaler är det också värt att fira att den danska migrationspolitiken har skarpa kritiker i den nya majoritetskoalitionen.

Alliansfritt Danmark

Frågan är dock vad som finns att fira förutom det, med tanke på att den nya majoriteten verkar ha ännu bredare sprickor än den rödgröna oppositionen i Sverige hade innan valet förra året. Baksmällan efter segerfesten riskerar att bli både hård och långvarig.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: