Senaste nytt

Könsneutrala pass i Storbritannien?

Brittiskt pass

Brittiskt passPink News rapporterar att det brittiska inrikesdepartementet överväger att införa pass utan angiven könsidentitet. Detta som en följd av att Australien beslutat att införa pass med ett tredje kön, i passet benämnt X.

Det borde sätta punkt för debatten om huruvida det är möjligt att införa ett tredje juridiskt kön även i Sverige, eftersom ett av huvudargumenten mot det varit att det inte skulle vara godtagbart internationellt.

Sen kan man förstås ifrågasätta varför vi alls behöver juridiska kön om lagstiftningen görs könsneutral, men det är en helt annan fråga.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: