Senaste nytt

Kulturrådet ger stöd till Ingmar Karlssons bok med antisemitiska falsarier

Mycket ska man höra innan öronen faller av. Men nu har alltså Ingmar Karlssons bok, och Wahlström och Widstrand, fått 60.000 kr i utgivningsstöd av statliga Kulturrådet med tillhörande inköp till samtliga svenska bibliotek.

Här i Sverige ger vi statligt kulturstöd, för att stötta spridandet av antisemitiska falsarier.

Och vi ger dem pris… Natur och kultur gav nyligen Ingmar ett pris, Johan Hanssonpriset. Det enda som är passande med det är att Johan Hansson själv var antisemit.

Hansson skrev i Samtid och Framtid 1948:

Judarna höra till de intelligentaste av alla folk men även till de dummaste vad deras egen välfärd beträffar. Grundorsaken är väl deras djupt fördummande religion, en kvarleva från en svunnen barbarisk tid, och deras rabbiner, som alltid förstått att underblåsa rasfanatismen och stegra trofastheten till övermod, ett för en främmande folkspillra i ett annat folks mitt mycket farligt sprängämne.

Och 1956:

Vad judarna behöver är spridning. All skockning har nästan alltid medfört störningar för judarna själva och för värdfolken. Men just under spridning kommer deras förträffliga egenskaper, deras exceptionella begåvning och inneboende humanitet mest till sin rätt. Aggressiviteten, som är ett så framträdande drag hos dem, när de befinner sig i grupp, försvinner. De assimilerar sig mer och mer och blir överhuvud ett salt i sin omgivning.

Hur som helst skrev jag ett kort brev till Kulturrådet för att höra om hur de motiverar stödet till Ingmar Karlsson. Så här skrev jag:

Jag vill veta motiveringen till beslut om 60 000 kr i stöd till Ingmar Karlssons bok, “Bruden är vacker, men har en annan man”.

Detta med tanke på att boken är full av antisemitiska förfalskade och vinklade citat, och med tanke på att boken ger en helt onyanserad, demoniserad och ensidig bild av sionismen.

Ingmar Karlsson har i media själv gett uppgifter som gör att var och en kan bekräfta att han använt falska citat och ljuger om det.

http://www.frihetssmedjan.se/2012/08/ingmar-karlssons-vinklade-och-forfalskade-citat-och-pastaenden/

http://www.expressen.se/kultur/forfalskade-citat/

Vem ska Kulturrådet ge stöd till nästa år? Ahmed Rami?

Mvh
/Torbjörn Jerlerup

%d bloggare gillar detta: