Senaste nytt

Lika dåligt för alla

En av skolorna i Falun har dragit vinstlotten: ett duktigt skolmåltidsbiträde som gör sitt yttersta för att få fram god och bra mat till skolbarnen, allt inom budgeten.

Åtminstone kunde man tro att det var en vinstlott.

Nu har Annica Eriksson, som hon heter, fått order om att sluta. Ja, ni läste rätt. Hon måste börja laga lika dålig mat som görs på alla de andra skolorna. Nybakat bröd och massor med olika grönsaker är inte ok, eftersom de andra skolorna inte har lika bra mat, vilket verkar ses som en solidaritetsmässig katastrof! Alla skolor ska ha mat av likvärdig standard och eftersom de andra skolorna inte har lika bra – eller åtminstone inte lika engagerade – skolmåltidsbiträden och kockar, måste Annica Eriksson sänka sig till sina kollegers sämre standard.

Ursäkta, men vad hände egentligen? Hur är det möjligt att hantera ovan situation på det här sättet? HON LAGAR BRA MAT! Hur kan det vara problemet?! Om det nu är så att någon från falun som läser det här så är det ett ypperligt läge att reda ut begreppen.

Vad problemet är: Att de andra skolorna har mat som är sämre än den berörda skolan

Vad problemet INTE är: Att Annica Eriksson är mer engagerad och gör ett bättre jobb än de andra skolmåltidsbidträdena.

Hur kommunen lyckades se det positiva som något negativt och försöka fixa det genom att GÖRA DET SÄMRE FÖR ALLA är helt bortom all logik.

Det här är något som är så typiskt svenskt och, vågar vi säga det, socialdemokratiskt, att man inte direkt blir förvånad. Det viktiga är inte att det går att få det bra, det viktiga är att ingen har det bättre än någon annan. Däremot kunde man ju hoppats att vi hade kommit längre år 2012, men tydligen inte.

Som bonus får ni Margaret Thatcher på temat.

//Per Pettersson och Ville Nordström

%d bloggare gillar detta: