Senaste nytt

Det är troligen ingen israel eller jude som står bakom ”Muhammedfilmen”

Muhammedfilmen, som fick islamister att anfalla USA:s konsulat i Libyen och mörda USA:s ambassadör där, har troligen inte gjorts av någon jude, trots att upphovsmannen med pseudonymen ”Sam Bacile” har sagt sig vara av judiskt ursprung.

Filmskaparen, som sagt att muslimer är en cancer, har påståtts vara en israelisk jude. Detta har lett till att mycket hat riktats även mot judar i samband med att filmen släppts

DN skrev:

Den två timmar långa filmen kostade enligt Sam Bacile drygt 30 miljoner kronor att producera och enligt regissören såg ett 100-tal judiska finansiärer till att få ihop budgeten.

Men bilden stämmer inte. För det första hittar man ingen person med det namn som angetts, Sam Bacile. Sen har uipphovsmannen lämnat olika uppgifter till olika massmedier. Så här skriver religiondispatches.org:

Consider all the contradictions: small ones, true, like in one account he is 52 and in another he is 56. To the AP he is “a California real estate developer who identifies himself as an Israeli Jew” and to the Times of Israel he is “Jewish and familiar with the region.” And what about that bit at the end of the statement to the Times of Israel—that “even Jesus” should be “in front of the judge”? That sounds like someone who is trying to provoke more than just Muslims. A lot of things don’t add up here about the claimed identity of the filmmaker.

Det mesta tyder på att Sam Bacile är en koptisk kristen. AP har rapporterat idag att han gömmer sig i Egypten.

Exakt vilka motiv han har är oklart. Men det är ytterst suspekt att hen, vem det än är, medvetet piskar upp både hat mot muslimer och judar samtidigt… samt amerikaner!

Och sen är frågan hur sant det är att det är kopter, nån kanske vill tända eld på krutdurken Egypten också?!

Läs mer om avslöjandet om den falska identiteten här: The Atlanticreligiondispatches.org, NYdailynews, Jewishpress, JTA, Ibti-times, Tablet magazine samt Times of Israel.

Dessutom skriver Huffington Post intressant om detta.

UPPDATERAT

Lägg märke till att personen med kontot Sam Bacile på Youtube postat ett inlägg från Al Nour, de saudi-inspirerade salafisterna. Dessutom skriver Sam Bacile på arabiska! Är det det så blir det mer förklarligt varför det påstås att judar ligger bakom filmen.

Dessutom var den amerikan som gav uppmärksanhet åt filmen en starkt antimuslimsk Republikan.

 • KasperSekiyama

  Torbjörn Jerlerup försvarar direkt islamister till varje pris. Oväntat…

  • Eftersom du inte är en skådespelare gissar jag att du är dum på riktigt.

   Var försvarar Torbjörn islamister i detta inlägget?

  • Tobbe försvarar alltid islamister, men först och främst så försvara han alltid judar, oavsett om det är ultrasionistiska nationalistiska judar med rasismen som ledstjärna så är Tobbe där och slätar över. Det enda Tobbe aldrig försvarar är vanliga svenskar och svensk nationalism.

 • Nu generaliserar du kring kristna kopter. Ta genast bort det. Det är en enskild person, utan några som helt kopplingar till något, som spontant gjort filmen.

 • Nu generaliserar du kring kristna kopter Jerleup. Hur kan du sprida sån rasistisk dynga? Jag som trodde du var en anti-rasist, en konsekvent sådan till och med. Hemska hemska människa.

  Likheterna med Breivik blir mer och mer tydliga för varje dag

 • Demokrat001

  Bör tilläggas att det var Ayatollah Khomeini som inledde ”cancer-beskyllningarna” genom att i ett tal likna Israel vid en cancer som skall utrotas. Lika illa vilket som, men det var han som satte fart på metastaserna.

 • BannlysHedersmord

  ”vem det än är, medvetet piskar upp både hat mot muslimer och judar samtidigt… samt amerikaner!”

  En film kan inte se till att muslimerna står utan anvsar när de våldtog USA:s ambassadör i Libyen, mördade honom och brände ner ambassaden till marken.

 • tomas nilson

  Man kan inte undvika att enskilda personer i väst ritar satiriska teckningar och dylikt som sedan framkallar väldigt starka reaktioner hos många muslimer. Även om dessa provokationer i sig själva inte är särskilt beundransvärda utan ofta görs av ren illvilja så är de just nu väldigt viktiga för att tydliggöra att det fria ordet är hotat, nu även här i väst.

%d bloggare gillar detta: