Senaste nytt

Sagt i #almedalen 2012

Frihetssmedjans Per Pettersson och Jessica Schedvin har funnits på plats i Visby under hela Almedalsveckan och lyssnat på allt som är värt att höra, och lite – eller egentligen ganska mycket – till.

Vi har hängt på H12, dansat på QX, gått på seminarium med både de vill gillar och de vi inte gillar. Vi har druckit vin med Svenskt Näringsliv, lyssnat på tal och startat en förening. Vi har med andra ord hört en del under veckan och våra öron har varit vidöppna hela tiden.

Därför presenterar vi här tre topplistor: Almedalens roligaste, bästa och dummaste citat.

Bästa citaten

 1. “Mer passion i politiken!” Citatmaskinen Gudrun Schyman levererar.
 2. ”Är man ett litet parti och vill bli älskad av andra, blir man så utslätad att man blir ointressant för alla. Om man istället kan tänka sig att 70% avskyr en, kan man bli intressant för 15-20%.” Timbros VD Markus Uvell varnar de borgerliga småpartierna för att bli blaskig lättöl.
 3. ”Vi kommer få den tråkigaste valrörelsen någonsin med två trygga farbröder som företräder varsitt tryggt alternativ.” Markus Uvell kanske håller med Gudrun Schyman?
 4. “Johan Pehrsson är trevlig och jätteduktig. Men han är ju inte liberal.” Anonymt kommunalråd från Folkpartiet analyserar partiets gruppledare i riksdagen.
 5. ”Vi pratar aldrig om att det behövs fler män i vården, bara att vi måste få fler kvinnor att intressera sig för teknik.” Gudrun Schyman vänder det feministiska perspektivet på ett fantastiskt sätt.

Dummaste citaten

 1. “I en anständig värld ska ingen lämnas utanför!” Jimmie Åkesson glömmer att tillägga “ja, om man inte fötts i fel land förstås” i sitt Almedalstal
 2. ”Ny talskrivare åt Annie Lööf? Hjälper tyvärr inte. Trovärdighet noll. Skulle funka i Top Model, inte i verkligheten.” Marita Ulvskog lever inte direkt upp till den feministiska grund som vilar i socialdemokratin…
 3. “Ingenstans i Sverige har vi vägavgifter!” Socialdemokraterna Gotlands vice ordförande glömmer t.ex. vägtullarna i Stockholm i sitt brandtal mot höga avgifter på Gotlandstrafiken.
 4. “Jag vill vara väldigt tydlig: Regimen i Syrien måste avgå.” Det enda väldigt tydliga beskedet Stefan Löfvens Almedalstal är om en sak han inte har något som helst inflytande över.
 5. “Alliansen två komma noll.” Annie Lööf pratar om blaskig lättöl istället för framtidsvisioner och uppdateringar.

Roligaste citaten

 1. “Socialdemokraterna vill vinna val.” Carl Melin om socialdemokraternas grundläggande värderingar.
 2. “Lyssnar på Göran Hägglunds tal, en duktig politiker som dessutom skulle passa i Top model! ;-)” Caroline Szyber driver med Marita Ulvskog‬ på Twitter.
 3. “Det finns bara en rätt väg och den har Anders Borg räknat ut” Katarina Barrling, statsvetare, konstaterar hur det är.
 4. ”Bara för att jag upplever något betyder det inte att det är sant.” Björn Söder (SD).
 5. “Alltså, jag har inget emot skåningar, men…” Anonym debattör om Björn Söder.

Hedersomnämnande

”Miljövänligt? Nej, för fan – vi är ju borgerliga!” Per Pettersson driver med fördomarna tillsammans med Jessica Schedvin på mingel hos Svenskt Näringsliv.

Veckans Frihetssmedjan-snackis

Ett gäng medlemmar i LUF kajkar ur när Frihetssmedjan presenterar sin egen analys av den kommande ordförandestriden. Vi konstaterar att vi gillar LUF ändå. Trots allt.

%d bloggare gillar detta: