Senaste nytt

Debatten fortsätter

Debatten om Det Missionerande Kopimistsamfundet fortsätter. Den kände hårdrockshataren Siewert Öholm rasar och Gustav Nipe förklarar initativet med att det problematiserar religionsfrihetsbegreppet.

Öholm:

”Det missionerande kopimistsamfundet” är därmed och numera  formellt godkänt som trossamfund av den svenska staten! Jag skäms som medborgare och skattebetalare. Inte över Kopimistsamfundet, men över att välbetalda statsbyråkrater använder ”min tid ” och ”mina pengar” för att ta ett påtagligt practical joke på allvar.

Humor är ett utmärkt sätt att belysa frågor som är viktiga på och frågan om religionsfrihet och och inte minst frågan om det är statens uppgift att registera och stödja vissa religiösa samfund är en viktig fråga.

Gustav Nipe ger sin förklaring här. 

Åke Green fick sprida hat i kristendomens namn. Borde det då inte vara tillåtet att kopiera i kopimismens namn?

Vi ser fram emot fortsatt debatt.

jessica [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: