Senaste nytt

Moderaterna kämpar för nätfrihet genom övervakning och censur

Moderaterna går i spetsen för friheten på nätet, skriver Carl Bildt. Rigorös övervakning av nätet, lagring av trafikdata och obligatoriska censurfilter är tydligen förenligt med frihet.

Idag skriver Carl Bildt på Brännpunkt om hur mycket han och Moderaterna gjort för friheten på nätet. De senaste dagarnas kritik mot att regeringen stoppat EU-sanktioner mot företag som anklagas för att hjälpa regimen i Syrien att övervaka och spåra oppositionella, vill han glömma och istället vända det motståndet till en kamp för frihet på nätet. Inte heller verkar han minnas FRA-lagen, Ipred eller de censurfilter, än så länge mer eller mindre frivilliga för internetoperatörerna, som regeringen förespråkar.

Ibland skriver #stuffmoderaternadid sig själv mer än vanligt.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

  • Hans Eriksson

    Moderaterna bli allt mera Desperata! Senast så fick ju SD 24% på Aftonbladets Politiska omröstning! Jag är säker på att Fredrik som dåligt om nätterna nu! I nästa val (1014) blir det Adjö till Centern, KD, och Folkpartiet! Sanna mina ord…..

%d bloggare gillar detta: