Senaste nytt

Världsrekord i utredning?

Två vagnar med 53 pärmar, innehållande utredningen om Slussen Utredningsmaterialet om Slussen, omfattande 53 pärmar. Foto Daniel Forslund.

SLUSSEN Beslutet om Slussen sköts upp än en gång och kommer nu tas upp den 12 december. Exakt vad som ska tillkomma är oklart.

Två vagnar med 53 pärmar, innehållande utredningen om Slussen

Utredningsmaterialet om Slussen, omfattande 53 pärmar. Foto Daniel Forslund.

Alliansmajoriteten i Stockholms stadshus ville att frågan om Slussens framtid skulle avgöras ikväll. Så blev det inte, efter att oppositionen fått igenom en bordläggning. Nu ska frågan istället avgöras den 12 december.

Exakt vad som ska åstadkommas är oklart. Det är osannolikt att Alliansen ändrar åsikt innan dess. Inte heller är det sannolikt att något nytt framkommer – utredningen om Slussen utgör redan 53 sprängfyllda pärmar och kräver två vagnar för att rulla in i fullmäktigesalen.

Slussen måste vid det här laget vara det mest utredda infrastrukturprojektet, åtminstone i förhållande till omfattning, i Sveriges historia. Det kommer inte att framkomma något nytt, allting nu handlar om att ta ställning till vilka prioriteringar som ska göras utifrån fakta. Det är något som egentligen borde gjorts för flera år sedan. Politikernas velande i frågan kostar årligen stockholmarna mångmiljonbelopp i akut underhåll av Slussen. Det måste vara slut på detta förhalande och den 12 december måste bli sista gången frågan läggs fram till beslut i stadsfullmäktige.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: