Senaste nytt

Naturdemokraterna VS naturens demokrati?

Foto: Aftonbladet/Peter Kjellerås

Det nya enfrågepartiet Naturdemokraterna vill komma in i riksdagen och få inflytande över rovdjurspolitiken. Partiets enda mål är att döda vargar, alla vargar. En total utrotning med andra ord.

Det första som slår mig är hur hjärnsläppt partiets namn är med tanke på deras enda fråga. I mina öron klingar vargslakt inte helt rent med ”naturdemokrati”.
– Folk är trötta på att bli överkörda och att plöja ner en till synes outsinlig mängd skattepengar på ett djur som inte ens är utrotningshotat, säger en av initiativtagarna Gunilla Grönvall till Norrtelje Tidning. Hon verkar inte ha alla kulor i geväret. Eftersom vargen ”inte ens är utrotningshotad” vill partiet alltså se till att den åtminstone blir det.

Personligen ser jag negativt på alla typer av vilddjursjakt. Vill man föda upp djur enbart för att slakta dem och sälja köttet är det en sak. Men att som hobby eller sport skjuta vilda, friska djur är enligt mig helt oförsvarbart. Om man vill döda vilda djur ska det ske under rättvisa omständigheter. Har djuret inga kläder ska människan inte heller ha det. Har djuret inget vapen ska människan inte heller ha det. Vill du gå head to head, naken och vapenlös, mot en varg? Be my guest.

%d bloggare gillar detta: