Senaste nytt

Ground Zero Moskén öppnar – ingen bryr sig

Är det någon som minns den hätska debatten kring ”Ground Zero Moskén”? Ett islamiskt kulturcenter skulle öppnas på södra Manhattan ungefär två kvarter ifrån ena hörnan av Ground Zero, och kalabalik utbröt. Det kallades en segermoské, en spottloska i ansiktet på de som förlorade familjemedlemmar i attackerna den 11 september. Det liknades med moskén i Cordoba i Spanien, som erövrades av muslimer runt år 700 (men som sedan togs tillbaka av Kung Ferdinand III år 1236 och har varit en kristen kyrka sedan dess).

Det var enorma protester runt Ground Zero, FOX News mjölkade ämnet så länge det bara gick. Islamkritiska bloggare här i Sverige fick multipla islamhatsorgasmer och skrev om hur detta var den avgörande segern för islamisterna. De hade vunnit, violinisterna började spela på det sjunkande Titanic som var västvärlden.

Well, kulturcentret har varit öppet i snart en månad och inte ett knyst har jag hört om det. På öppningsdagen höll man en utställning, NYChildren, med foton på stadens barn från över 160 olika länder. Bilderna var tagna av den judiske fotografen Danny Goldfield.

En trevlig fotoutställning, en judisk fotograf, och en ytterst sympatisk grundare till centret. Så här i efterhand skäms jag för mänskligheten, och över det faktum att vi lyckades blåsa upp en sådan icke-fråga till en internationell debatt om islams påstådda erövrande av västvärlden. Vi behöver alla ta ett chill-pill och gå tillbaka till vad vi sysslade med innan år 2001, då en average muslim inte var mycket tokigare i huvudet än en average kristen eller jude.

%d bloggare gillar detta: