Senaste nytt

Debattartikel om alkohol och unga i SvD

Per Pettersson, ”initaitivtagare till Frihetssmedjan.se”, har en artikel på SvD Brännpunkt idag där han svarar på IOGT-NTO:s Anna Carlstedt som den 17/10 gick till hårt angrepp mot drottning Silvia för att hon låtit sina barn smaka alkohol innan sin 18-årsdag.

Per Pettersson skriver:

”Förutfattade meningar om alkohol och helnykterism som ideal har alltför länge fått styra den svenska alkoholpolitiken. Det är dags att vi lägger om kursen och baserar den på vetenskaplighet istället. För det krävs en grundlig, opartisk och helt förutsättningslös genomgång av internationell forskning.

Bara så kan vi lägga grunden för en alkoholpolitik som faktiskt minimerar alkoholens skadeverkningar på bred front.”

Läs även denna artikel på Frihetssmedjan.

%d bloggare gillar detta: