Senaste nytt

Sällsynt samarbete om skolan

Stockholms StadshustornSten Nordin (M), Lotta Edholm (FP) och Tomas Rudin (S) presenterar ett gemensamt utspel om skolorna i Stockholms stad. Den tjänstemannautredning de presenterar är kanske inte någon stor nyhet, men ett samarbete över blockgränserna i en så pass infekterad fråga som skolpolitiken är värd att uppmärksamma.

En politik som baseras på vetenskap, kunskap och fakta är alltid att föredra. Förvånansvärt ofta blir den politiken också liberal i sin utformning, kanske för att liberaler alltid hyllat dessa värden.

Den enda farhågan nu är att Nordin, Edholm och Rudin ska agera som politiker oftast gör – tro att politisk styrning och rigida regleringar är svaret på allt – istället för att jobba för ökad valfrihet, självstyre och individanpassning.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: