Senaste nytt

Gå i kyrkan – slipp fängelse

Vad skulle du välja, att gå i kyrkan varje söndag i ett år, eller sitta en kortare tid i fängelse? Personligen vet jag inte vad som skulle vara värst.

Sedan i måndags har de som begått lättare brott i Mobile, Alabama haft möjligheten att välja mellan britsen i fängelsecellen och bänkarna i kyrkan. En kommunal domare startade projektet ”Operation Restore Our Community” dels för att ge lagöverträdare en chans att slippa anklagelser, men även för att göra någonting åt de överfulla fängelsena i området.

Om man väljer att riskera träsmak i rumpan, och vill ta sig an en regelbunden dos indoktrinering, så måste man stämma av med polisen och prästen i kyrkan varje vecka. Om man följer reglerna kan man sedan bli av med anklagelserna helt.

Frågan är hur lagligt detta projekt är med tanke på Amerikas strikta separation av stat och kyrka. I och för sig är det inte särskilt många i landet som efterföljer eller ens är medvetna om denna separation, så risken är stor att projektet får fortgå. Dock tror jag helt klart att denna lösning kan ha effekt. Bara tanken på alla långa, bedövande tråkiga söndagsmorgnar skulle nog räcka för att hålla mig på rätt sida av lagen ett bra tag framöver.

Det är rawstory.com som rapporterar om projektet och i kommentarsfältet läste jag följande: ”Send an atheist to church and she may be influenced into a life of crime.  Atheists are statistically more law-abiding than religious, and most of those holy books condone all sorts of criminal behavior, with murder and rape being at the top of the lists.

Värt att tänka på åtminstone.

%d bloggare gillar detta: