Senaste nytt

Sluta klaga på Tonio Borg

Jag blir bitter. Väldigt väldigt bitter.

Tonio Borg har blivit godkänd av EU-parlamentet.

Ja, Borg är en tokkonservativ mupp från Malta. Homofob och abortmotståndare… Han kommer sannolikt att bli kommissionär , och det är dåligt. Mycket dåligt.

Men det här är helt och hållet ert eget fel. Ni där ute som vill att politiker ska ha mer makt. Oavsett om makten ska ligga hos riksdagen, stadshuset eller i Bryssel. 

Ni har ingen rätt att klaga. När man flyttar makten från individen till staten så brukar det bli såhär. Det är säkert sanslöst kul medan någon man röstade på sitter vid makten, och alla påtvingas den politiken. Mindre roligt när SD kommer in i riksdagen, eller en konservativ maltes blir EU-kommissionär!

Problemet är varken Borg eller SD, problemet är att de har makt. Makt som de inte borde ha. Jag vill inte att någon av dem har makt över mitt liv, men det blir tyvärr så när vi har politiker som insisterar på att flytta mer och mer makt bort från individen.

Roligast blir det faktiskt när Cecilia Wikström (FP) klagar över det här. Hon säger att det blåser kalla vindar inom EU nu. Samma person och många med henne är stora fans av EU. Vad trodde de egentligen skulle hända, när vi flyttar massa makt till EU, där länder som Polen och Malta får vara med och bestämma? Trodde ni att de skulle bli sådär mysigt Svensk-socialliberala? Really?

Tänk er att marknadsekonomin avskaffas och ställs helt under riksdagens kontroll, och i efterföljande val så får SD 51%. Det låter ju helt förjävligt, eller hur? En riksdag där SD har egen majoritet, och eftersom ekonomin är helt under riksdagens kontroll.. Ja, ni fattar.

Bastiat, denna fransman som ständigt återkommer i mina texter, hävdade att en stor stat får människor att ständigt försöka tillskansa sig fördelar på andras bekostnad. Han kallade det för ”Legal plunder”, ett sätt att stjäla från sin Granne, helt lagligt. Man röstar på någon som lovar att ta mer av grannens pengar, så att man själv slipper göra det. Det fungerar även för mer än bara egendom.

Så nästa gång ni vill ha hjälp av staten, för att få något eller tvinga människor att göra som ni vill, så kan det vara värt att komma ihåg att det bara är en tidsfråga innan någon annan använder samma metoder för att påtvinga er saker som ni inte vill ha. Som rasister i riksdagen, eller konservativa EU-kommissionärer.

Ge inte politiker mer makt. De ska ha mycket mycket mindre makt. Då slipper man oroa sig för att människor med skeva värderingar ska få bestämma över något annat än sitt eget liv.

Slutsatsen kommer inte att bli ”Kanske borde vi minska EUs makt, då kan inte Tonio Borg göra någon skada”. Lika lite som slutsatsen efter SDs valframgång blev ”Om vi flyttade makten från riksdagen till individen, så kommer SD aldrig få inflytande!”. Nej, det kommer bli tal om mer europeisk integration. Mer EU.

Men ni får skylla er själva. För att man ska kunna tillskansa sig fördelar på andras bekostnad så måste politiker ha den makten, och det tillät ni. Nu är ni arga för att fel människor har makten, och det är helt och hållet ert fel. Problemet är att även jag drabbas, och det gillar jag inte.

ville [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: