Senaste nytt

Alliansfritt Sverige letar desperat fel

Maria Abrahamsson

Maria AbrahamssonAlliansfritt Sverige kritiserar Maria Abrahamsson för att hon i sin tur kritiserar sina partikolleger när de gör något fel. En uppgift som Alliansfritt Sverige tydligen anser sig ha ensamrätt på och när en moderat, med en bakgrund som ledarskribent och som har ett väldigt självständigt och personligt mandat i partiet, själv tar bladet från munnen så är det tydligen hemskt.

Går vi tillbaka i  Abrahamssons historia så ser vi att hon har satt i system att underminera moderata toppdjur som tabbat sig.

  • 2010 så krävde hon att Beatrice Ask skulle avgå. Bakgrunden är att Ask ville häga ut misstänkta sexköpare.
  • 2011 sågade hon dåvarande partisekreterare Sofia Arkelstens insats i lördagsintervjun. I ett blogginlägg som hette Jag gillar Sofia Arkelsten men..
  • 2012 underminerade hon försvarsminister Karin Enström, även det efter en lördagsintervju
En gång är ingen gång. Två gånger en halv gång. Tre gånger är en vana. Maria Abrahamsson verkar ha satt i system att underminera kvinnliga toppmoderater. Bussigt.

Jag kan förstås förstå Alliansfritt Sverige till viss del. Våra bloggrannar är ju ett gäng vänstermänniskor som därmed är vana vid vänsterns partikultur, där det bara är ok att hugga varandra i ryggen. Att kritisera synligt, dvs köra in kniven i bröstet, eller varför inte pilen i knät, är däremot inte ok.

Som liberaler ser vi dock annorlunda på saken. Vad många liberaler efterlyser är riksdagsledamöter som inte går lydigt i partiledningens ledband, oavsett vad sagda partiledning hittar på. Vi vill ha ledamöter som röstar nej till FRA-lagen och andra dumheter. Vi vill ha ledamöter som inte försvarar dumheter som människor högre upp i partiet hittar på. Vad vi vill ha är riksdagsledamöter som står upp för liberala ideal och som direkt tar avstånd från dumheter som Beatrice Asks gredelina kuvert eller Karin Enströms ovilja att kalla diktaturer vid dess rätta namn om Sverige råkar ha några ekonomiska avtal med dem.

Alliansfritt Sveriges kritik av Maria Abrahamsson missar målet. Vad den sätter fingret på är den osunda partikulturen på vänsterflanken. I åtminstone liberala ögon stärker den snarast Maria Abrahamsson istället för att underminera henne. Men kanske är det också poängen.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: