Senaste nytt

Misshandeln mot Dror Feiler och ”tredje kraften” i Israeldebatten

Dror Feiler har anmält en misshandel mot honom och i tidningarna och på Ship to Gazas hemsidor kopplar Dror Feiler själv detta till kritiken mot Ship to Gaza:

– Vi i Ship to Gaza har mötts av ett fantastiskt stöd under vår resa längs hela den svenska kusten från Umeå till Göteborg. Överallt har människor strömmat till och lämnat bidrag till vårt arbete för att häva blockaden mot Gazaremsans befolkning.

Tyvärr har det också riktats hot mot oss i sociala medier, hot som vi uppenbarligen måste ta på allvar.

Det är sorgligt att ideellt arbete för mänskliga rättigheter, fred och rättvisa kan väcka aggressivitet hos vissa personer.

Jag är själv ingen vän av projektet Ship To Gaza, som jag menar är ett stöd till det antisemitiska Hamas, (Det har jag skrivit mycket om, se t.ex här.). Jag har dessutom kritiserat Dror Feiler i andra sammanhang. Men mer än jag är politisk motståndare är jag demokrat. Våld ska alltid fördömas, så även den vidriga misshandeln mot Dror Feiler.

Nej, vi vet inte om det var politiskt, detta dåd. Men jag vet att det existerar en hotbild. Dror Feilers namn är en av de tio mest nämnda och mest hatade namnen bland sverigedemokraternas islamhatande anhängare på nätet, och bland muslimhatarna och rasisterna i den s.k. ”counterjihad” rörelsen. (Se t.ex. här, här, läs kommentarerna till artikelarna också, t.ex.) Dessutom hatas han av nazisterna… för att han är jude (se info14, FB tex).

Varför skriver jag detta? Jo, för att många bland Ship to Gazas motståndare blivit arga för det som Ship to Gaza och Dror Feiler säger som grundlösa anklagelser mot dem. ”Vi Israelvänner är inte våldsamma”…

Nej, inte de! Men det finns andra… Det finns en tredje kraft i Israeldebatten, dvs muslimhatarna som bygger den globala counterjihadrörelsen. Där finns också folk som hatar Ship to Gaza, men inte utifrån en vilja att försvara Israel, utan utifrån hat mot muslimerna. De är i många fall våldsamma och på nätet överflödar hatet mot bland annat Dror Feiler bland deras nätsupportrar.

SIONS hatmöte i Stockholm

Den 4.e augusti håller counterjihadrörelsen ett möte i Stockholm arrangerat av en rörelse som kallar sig SION och EDL, English Defence League. De drivs av ett intensivt muslimhat.

Det är en rörelse som använder samma rasistiska stereotyper mot muslimer som antisemiter i alla tider använt mot judar. Arrangören Pamela Gellers retorik visar vad det handlar om: muslimerna beskrivs som våldtäktsmän, perversa sexförbrytare, getknullare, terrorister, barbarer, undermänniskor, konspiratörer som vill ta över världen (Eurabiamyten); och Koranen och haditherna beskrivs med samma generaliserande hat som antisemiter i alla tider använt mot Torah och Talmud.

Bland dessa finns en hel del folk som inte bara hatar muslimer utan även är beredda att använda våld för sin sak. Breivik är extremexemplet, men det finns många ”små-breivikare” i deras led.

Det problematiska, som en del motståndare till Ship to Gaza missar, är att det nu finns en rörelse som drivs med ett hat som liknar antisemitismen, men som kallar sig ”israelvänner”.

Det finns en hotbild mot Dror Feiler. Den kommer från folk som kallar sig vänner av Israel.

Även om jag är motståndare till mycket Dror gör, inser jag detta. Jag tar hotet mot Dror på allvar för jag har vid det här laget sett hundratals direkta och förtäckta hot mot honom. Jag har sett hur han beskrivs som landsförrädare, kulturmarxist, getknullare, nazist, förrädare, kapo och hur man ”måste bli av med hans anhang”.

Frågan är om folk som arbetar med Ship to Gaza, som Dror Feiler, inser att det är skillnad på ”israelvän” och ”israelvän”. Counterjihadfolket drivs av andra drivkrafter än de som värnar om israels säkerhet. Och… frågan är om folk som är mot Ship to Gaza, och vill försvara Israel, inser att det numera finns en radikal världsomfattande hatrörelse som försöker nästla sig in mitt i deras led,  som under namnet SION håller möte i Stockholm den 4/8 och som hatar och hotar folk som Dror Feiler.

PS

Exemplen på hatet mot Dror tog mig en minut att googla fram. Det finns mycket på nätet. Detta är bara några få exempel.

%d bloggare gillar detta: