Senaste nytt

Misshandeln mot Dror Feiler och ”tredje kraften” i Israeldebatten

Dror Feiler har anmält en misshandel mot honom och i tidningarna och på Ship to Gazas hemsidor kopplar Dror Feiler själv detta till kritiken mot Ship to Gaza:

– Vi i Ship to Gaza har mötts av ett fantastiskt stöd under vår resa längs hela den svenska kusten från Umeå till Göteborg. Överallt har människor strömmat till och lämnat bidrag till vårt arbete för att häva blockaden mot Gazaremsans befolkning.

Tyvärr har det också riktats hot mot oss i sociala medier, hot som vi uppenbarligen måste ta på allvar.

Det är sorgligt att ideellt arbete för mänskliga rättigheter, fred och rättvisa kan väcka aggressivitet hos vissa personer.

Jag är själv ingen vän av projektet Ship To Gaza, som jag menar är ett stöd till det antisemitiska Hamas, (Det har jag skrivit mycket om, se t.ex här.). Jag har dessutom kritiserat Dror Feiler i andra sammanhang. Men mer än jag är politisk motståndare är jag demokrat. Våld ska alltid fördömas, så även den vidriga misshandeln mot Dror Feiler.

Nej, vi vet inte om det var politiskt, detta dåd. Men jag vet att det existerar en hotbild. Dror Feilers namn är en av de tio mest nämnda och mest hatade namnen bland sverigedemokraternas islamhatande anhängare på nätet, och bland muslimhatarna och rasisterna i den s.k. ”counterjihad” rörelsen. (Se t.ex. här, här, läs kommentarerna till artikelarna också, t.ex.) Dessutom hatas han av nazisterna… för att han är jude (se info14, FB tex).

Varför skriver jag detta? Jo, för att många bland Ship to Gazas motståndare blivit arga för det som Ship to Gaza och Dror Feiler säger som grundlösa anklagelser mot dem. ”Vi Israelvänner är inte våldsamma”…

Nej, inte de! Men det finns andra… Det finns en tredje kraft i Israeldebatten, dvs muslimhatarna som bygger den globala counterjihadrörelsen. Där finns också folk som hatar Ship to Gaza, men inte utifrån en vilja att försvara Israel, utan utifrån hat mot muslimerna. De är i många fall våldsamma och på nätet överflödar hatet mot bland annat Dror Feiler bland deras nätsupportrar.

SIONS hatmöte i Stockholm

Den 4.e augusti håller counterjihadrörelsen ett möte i Stockholm arrangerat av en rörelse som kallar sig SION och EDL, English Defence League. De drivs av ett intensivt muslimhat.

Det är en rörelse som använder samma rasistiska stereotyper mot muslimer som antisemiter i alla tider använt mot judar. Arrangören Pamela Gellers retorik visar vad det handlar om: muslimerna beskrivs som våldtäktsmän, perversa sexförbrytare, getknullare, terrorister, barbarer, undermänniskor, konspiratörer som vill ta över världen (Eurabiamyten); och Koranen och haditherna beskrivs med samma generaliserande hat som antisemiter i alla tider använt mot Torah och Talmud.

Bland dessa finns en hel del folk som inte bara hatar muslimer utan även är beredda att använda våld för sin sak. Breivik är extremexemplet, men det finns många ”små-breivikare” i deras led.

Det problematiska, som en del motståndare till Ship to Gaza missar, är att det nu finns en rörelse som drivs med ett hat som liknar antisemitismen, men som kallar sig ”israelvänner”.

Det finns en hotbild mot Dror Feiler. Den kommer från folk som kallar sig vänner av Israel.

Även om jag är motståndare till mycket Dror gör, inser jag detta. Jag tar hotet mot Dror på allvar för jag har vid det här laget sett hundratals direkta och förtäckta hot mot honom. Jag har sett hur han beskrivs som landsförrädare, kulturmarxist, getknullare, nazist, förrädare, kapo och hur man ”måste bli av med hans anhang”.

Frågan är om folk som arbetar med Ship to Gaza, som Dror Feiler, inser att det är skillnad på ”israelvän” och ”israelvän”. Counterjihadfolket drivs av andra drivkrafter än de som värnar om israels säkerhet. Och… frågan är om folk som är mot Ship to Gaza, och vill försvara Israel, inser att det numera finns en radikal världsomfattande hatrörelse som försöker nästla sig in mitt i deras led,  som under namnet SION håller möte i Stockholm den 4/8 och som hatar och hotar folk som Dror Feiler.

PS

Exemplen på hatet mot Dror tog mig en minut att googla fram. Det finns mycket på nätet. Detta är bara några få exempel.

 • Pingback: Dagens länkar 2012-07-30 « claesleo()

 • Miike

  Det finns en hotbild mot Dror Feiler. Den kommer från folk som kallar sig vänner av Israel.
  ————————————-

  Det kommer från dom människor som tvättat betydelsen ur begreppet antisemitism genom att klista det på varje individ som inte tar ställning för den för tillfället sittande Israeliska regeringens politik gentemot palestinska befolkningen.

 • Tomm

  Och så finns det de som maskerar sin antisemitism genom att ständigt utmåla Israel som en skurkstat utifrån helt andra måttstockar än de som används för andra länder i regionen och världen.

  • joachim

   Den Israeliska staten har ansökt hos Israels högsta domstolen om att få riva några Palestinska bosättningar. Varför? Så den Israeliska armen har någonstans att testa sina vapen. Men det är lugnt. Bosättarna får använda platsen på helger och judiska högtider.
   Gör det mig till antisemit om jag tycker att Israel behandlar Palestinierna som skit? I så fall är jag en stolt antisemit!

   • Tomm

    Det vet du nog bäst själv. Blir du samtidigt upprörd över de tusentals judar som, efter att ha bott i området i tusentals år, blev brutalt utslängda från de gamla judiska provinserna Judeen och Samarien när Jordanien invaderade 1948-1967 och döpte om området till Jordaniens Västbank? Eller det faktum att Palestinska myndigheten tydligt har deklarerat att inte en enda jude kommer att tillåtas att bo i ett framtida Palestina?
    Det är naturligtvis helt ok att kritisera Israel för saker som den du nämner. Men om man uteslutande kritiserar den ena sidans övergrepp, och väljer att blunda för den andras, så börjar det lukta illa.

  • Miike

   Vad var det jag sa?

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Frågan är om det verkligen finns hot mot denne uppenbara vänstermänniska, eller det är något som konstruerats?

  Jag vet inte, och helt ärligt, vare sig Ship to Gaza eller Dror Feller är av större viktighet – vi har mycket mera pressande saker härhemma – bl a att stoppa islamismen och kommunismen i vårt långa land, sparka Reinfeldt ner från pallen och återställa landet till ett icke-multikulturellt, nordiskt, fritt land.

 • ”antisemitiska Hamas” Hamas är en hatorganisation som hatar allt och alla som inte följer deras rätelinje..

  • Jonas Gustavsson

   Men de hatar icke muslimer mer annars skulle de tex skjuta in raketer in i Egypten för att de har en blockad mot Gaza.

  • Exactly. Dror Feiler is mentally ill to imagine they are some humanitarians. LOL! How many stupid people ARE there in Sweden?

 • Och herr Jerlerup borde få lite Xanax eller liknande….

 • Miike

  Det viktigaste hotet mot Europa är den fascism och nazism som i den här tråden representeras av dom två utlänningarna Humle och Dumle .

  Jag tror dessutom att Dumle själv dykt med skallen före i asfalten varje gång han velat lägga skulden på ”judarna” för sina skador.

 • You are sick in your head. Clearly you long for a new nazi movement to come and take over your weak country, and put you in gas chambers. Problem is, there won’t be anyone to help to save you.

  Islam is no innocent flower movement, It is a vicious political ideology that seeks to take over and subjugate – as it has in every country its presence have grown. In Islam their deepest admiration is for Hitler and the nazi’s. I guess this is where your stupid Ship to Gazas drivel comes from.

  Why we hate the jews: Muslims explain. You clearly hate them too so you can sympathize:
  http://www.memritv.org/clip/en/12099.htm

  Nasser Al-Bahri, Former Bodyguard of Osama Bin Laden: There Will Be Large-Scale Attacks against the West in the Near Future
  http://www.memritv.org/clip/en/3506.htm

  Al-Azhar Cleric Hashem Islam Ali Islam: Suicide Bombings Are a Religious Duty
  http://www.memritv.org/clip/en/3514.htm

  Dr. Subhi Al-Yaziji, Dean of Koranic Studies at the Islamic University of Gaza: We Hope to Conquer Andalusia and the Vatican
  http://www.memritv.org/clip/en/3450.htm

  Egyptian Cleric Muhammad Sallah: Implementing Religious Law Will Make Egypt the Mightiest Country in World, Richer Than Sweden
  http://www.memritv.org/clip/en/3448.htm

  Egyptian Cleric Muhammad Hussein Yaaqub: MB Presidential Candidate
  Muhammad Mursi Told Me that the Shiites “Are More Dangerous to Islam
  than the Jews”
  http://www.memritv.org/clip/en/3466.htm

  Islamists Demonstrate in Tunisia against Unnamed Tunisian Expat:
  ”Anybody Who Affronts the Prophet Muhammad Must Be Punished by Death”
  http://www.memritv.org/clip/en/3461.htm

 • ateist

  är säker att det var en provokation av antisionisterna…Det är barnsbarnbarn till autor av falsarium ”sions protokoll” ligger bakom…
  Antijudiska rasister är välkända för sådana provokationer under falska ”judiska” flag…

%d bloggare gillar detta: