Senaste nytt

Centerpartiet prioriterar – bullar

DATALAGRINGSDIREKTIVET Idag röstade riksdagen igenom Datalagringsdirektivet med siffrorna 233 för, 41 emot och 19 som avstod. Centerpartiet prioriterar att ta fram policy för fika istället för att ta ställning för personlig integritet.

Efter en hård debatt, protester från samtliga partiers ungdomsförbund och utfästelser från CUF att de inte kommer att ge sitt stöd till någon ledamot som röstar ja till Datalagringsdirektivet, gick det slutligen igenom i riksdagen idag. Tre centerpartistiska ledamöter – Fredrick Federley, Abir Alsahlani och Rickard Nordin – röstade nej och ytterligare en, Emil Källström, avstod. Övriga ledamöter har alltså att se fram emot en valkampanj 2014 där CUF tar avstånd från deras kandidaturer.

I andra nyheter, så tar Centerpartiet i Perstorp strid för allas lika rätt till fikabröd. Där tar kommunen nu fram en policy för fika inom kommunen, efter att klagomål inkommit om att alla inte får lika många bullar till kaffet.

Visst är det viktigt att ta strid för grundläggande demokratiska principer, personlig integritet och mänskliga rättigheter, men först och främst en bulle till kaffet, eller hur?

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: