Senaste nytt

Jablokos ungdomsförbunds St Petersburgsordförande arresterad

RYSSLAND Valet till Duman visar den rätta sidan av Vladimir Putins maktapparat Enade Ryssland.

På söndagen gick Ryssland till val till Duman, parlamentet. Flera observatörer finns på plats, såväl officiella valobservatörer som ditresta aktivister. En av de senare är  Jonatan Macznik från Liberala Ungdomsförbundet. Vid 19-tiden på söndagkvällen kunde han berätta för omvärlden att ordförande i det liberala partiet Jablokos ungdomsförbund i St Petersburg, tillika kandidat till Duman, blivit arresterad utanför en partilokal. Macznik fick informationen kring 23-tiden lokal tid. Inget motiv har angetts, däremot är det ingen otrolig gissning att det är Vladimir Putin och hans maktparti Enade Ryssland som tar till alla medel nu när de känner sig hotade.

En kandidat från partiet Rättvist Ryssland blev också nedslagen av polis i en vallokal, uppger Macznik.

Vallokalsundersökningarna tyder på att Enade Ryssland tappat från 64 procent av rösterna 2007 till 48 procent i dagens val och redan innan valdagen har det förekommit hot mot och censur av oppositionella röster. Antagligen har vi inte heller sett det sista av det.

Fotnot: Den första informationen vi fick var att det var samma person som blivit arresterad och misshandlad. Senare, förtydligad information gav vid handen att det var två olika oppositionspolitiker. Artikeln är uppdaterad med korrekt information.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: