Senaste nytt

Klart Kungen ska få gå på porrklubb

I helgen hade Republikanska Föreningen sin kongress och där presenterades ett förslag på hur en alternativ författning som vilar på demokratiska grunder ska se ut.

1 § All offentlig makt i republiken Sverige utgår från folket.  Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse.  Den offentliga makten utövas under lagarna.

Här kan du läsa förslaget i sin helhet.

Det finns många aspekter på monarkin som institution och främst granskningen av kungafamiljen. Dock måste de mänskliga aspekterna gå före. Ska kungen ha religionsfrihet? Ja! Ska kungen tvingas fördöma Islam? Nej! Ska kungen bli dömd om han bryter mot lagen? Ja! Ska han få gå på porrklubb om han vill? Självklart! På samma sätt som alla andra människor har frihet över sina liv bör även vår monark ha det.

Vår monarks personliga frihet är det främsta argumentet för att vi ska avskaffa denna förlegade ovana.

På SVT Forum finns även webbsändningar från kongressen. De hittar du här, här och här.

 • Republikanerna vill ersätta den traditionella monarkin (och dess föregångare)med en modern form som är baserad på att kejsaren hämtas ur den politiska nomenklaturan.

  Den politiska nomenklaturan kommer då att bosktavligen utgöra den symboliska representationen för landet istället för att landets faktiska tradition gör det.

  Den enda vitsen med det är att öka den poltiska nomenklatrans makt ytterligare och det behöver vi inte.

  Sverige bör även fortsättningsvis ha en representation som är grundad i historisk tradition Inte i behoven hos den poltiska klasssen och dess följe att manifestera sig själva.

 • På samma sätt som alla andra människor har frihet över sina liv bör även vår monark ha det.
  ——————————————————–

  Att vi skulle ha frihet över våra liv i högre grad än monarken är knappast sant.Vi har alla ett ok som vi kommer att släpa runt på tills vi dör.

 • Nä. Det bästa argumentet är att monarkin ska avskaffas för att folket ska ha frihet att bestämma sin statschef. Kungen är väldigt fri då han är ekonomiskt oberoende och han verkar dessutom vilja vara kung.

 • Nä. Det bästa argumentet är att monarkin ska avskaffas för att folket ska ha frihet att bestämma sin statschef.
  ————————
  I så fall måste folket i val bestämma sig för att dom vill representeras av en politikerklass vars koppling till Sverige som nation inte är fastare än dom särintressen för vilka dom för tillfället verkar och jag tvekar på att vi säljer vår identitet för den magra utdelningen.

%d bloggare gillar detta: