Senaste nytt

Klart Kungen ska få gå på porrklubb

I helgen hade Republikanska Föreningen sin kongress och där presenterades ett förslag på hur en alternativ författning som vilar på demokratiska grunder ska se ut.

1 § All offentlig makt i republiken Sverige utgår från folket.  Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse.  Den offentliga makten utövas under lagarna.

Här kan du läsa förslaget i sin helhet.

Det finns många aspekter på monarkin som institution och främst granskningen av kungafamiljen. Dock måste de mänskliga aspekterna gå före. Ska kungen ha religionsfrihet? Ja! Ska kungen tvingas fördöma Islam? Nej! Ska kungen bli dömd om han bryter mot lagen? Ja! Ska han få gå på porrklubb om han vill? Självklart! På samma sätt som alla andra människor har frihet över sina liv bör även vår monark ha det.

Vår monarks personliga frihet är det främsta argumentet för att vi ska avskaffa denna förlegade ovana.

På SVT Forum finns även webbsändningar från kongressen. De hittar du här, här och här.

%d bloggare gillar detta: