Senaste nytt

Fredrik Reinfeldt & Sverigedemokraterna: fega ut eller inte?

Fredrik Reinfeldt uttalar sig mot Sverigedemokraterna i Sydsvenskan idag. Han ogillar Sverigedemokraterna och säger många sanningar om hur Sd spelar på att blåsa upp fiendskap mellan ”vi” och ”dom”. Det är bra. Men frågan är hur detta ska göras?

Han sa:

”Jag ogillar djupt all form av främlingsfientlighet. Det har säkert flera rötter. I min släkt har jag en väldigt brokig bakgrund. Min farfars farfar var svart.

Min släkt kommer inte från Sverige. Det här försöket att mentalt få oss att acceptera att vi svenskar, i vårt lilla land, har bott här för oss själva – och sen finns det ett ”dom” som kommer utifrån – det stämmer helt enkelt inte. Sverige präglas av att människor kommit hit och blandats. Det tycker jag är det vackra med Sverige. Jag är själv en produkt av det.”

Det låter ju bra. Men… vad ska man göra för att slå tillbaka Sverigedemokraterna, kan man fråga sig. Vad exakt har han för strategi?

Fredrik svarade:

Ja, exakt det sa vår statsminister.

Med andra ord sa han ingenting om detta. Och det är inte konstigt eftersom han inte har någon strategi mot Sd annat än att… inte ta debatten mot Sd!

 här sa Reinfeldt förra året när han fick frågan om varför han inte ville debattera mot Åkesson:

”Det är bara det att jag inte kan vinna den debatten – om han inte kommer full och börjar slåss i studion. Så länge som han säger någonting som är begripligt, har han ju överraskat. Håller bara tre procent av befolkningen med honom och 97 procent med mig så är det ändå ett dåligt resultat.”

Man bekämpar inte främlingsfientliga idéer och argument genom att INTE ta debatten mot dessa idéerna och argumenten, utan genom att TA debatten MOT argumenten. Om Reinfeldt är så dålig på att debattera mot Sd att han inte vågar möta Åkesson ska han inte slå sig för bröstet, som han nu gör i Sydsvenskan.

 • Vad han framför allt sagt nyligen är att han önskar att Juholt förhåller sig på samma sätt som Sahlin till fascisterna vilket är roande med tanke på att Reinfeld själv inte anammade Sahlins öppna förakt för fascistpartiet.

  Sammanfattningsvis handlar hans senaste utspel om fascisterna inte om så mycket annat än att slå på Juholt i förhoppningen om att det ska hjälpa till att försämra dennes siffror.

  • Daniel

   Finns det ett fascistparti i Riksdagen? Det var då en nyhet!

 • Micke

  Stämmer.
  Sverigedemokraterna är ett fascistiskt parti som verkar i den europeiska fascistiska traditionen som har sina rötter i den nationalistiska högerkonservatismen och sedemera också tyska och italienska fascismen.

  Det finns en anledning till att din partiledare klarar av att sjunga hela Palmesången när han är packad och inte vet vad han gör och att Reinfelt inte skulle klara en enda mening i första versen hur full han än var.
  Nu har man dessutom varit vänliga nog att förtydliga sig genom att säga att man är ”Socialkonservativa” vilket är ett begrepp som alltid skrivits med brunt bläck.

  • Daniel

   Min partiledare?

   Felslut följer på felslut ser jag…

  • FdJamte

   I vissa Svenskars ögon ses SD som rasistiska, nazistiska, fascistiska.
   Men i andra länder ser dom ut som vilket parti som helst.
   Det handlar om vissa Svenskars rädsla för att bli kallade rasister och hellre sätter på sig skygglapparna och stoppar huvudet i sanden.

 • FdJamte

  Folk pratar om att SD står för vi och dom.
  För det första gör dom inte det, dom som tror det bör läsa på bättre.
  För det andra så undrar jag vilka som verkligen tycker vi och dom??
  Vi och dom där i SD som man ska tycka tvärt emot vad dom än kommer med för förslag.
  Ta tex det med mamografin, en så viktig fråga som alla i riksdagen var för tills SD pratade om det, då var alla emot det.
  Vad är det för sandlåda igentligen??

%d bloggare gillar detta: