Senaste nytt

Fredrik Reinfeldt & Sverigedemokraterna: fega ut eller inte?

Fredrik Reinfeldt uttalar sig mot Sverigedemokraterna i Sydsvenskan idag. Han ogillar Sverigedemokraterna och säger många sanningar om hur Sd spelar på att blåsa upp fiendskap mellan ”vi” och ”dom”. Det är bra. Men frågan är hur detta ska göras?

Han sa:

”Jag ogillar djupt all form av främlingsfientlighet. Det har säkert flera rötter. I min släkt har jag en väldigt brokig bakgrund. Min farfars farfar var svart.

Min släkt kommer inte från Sverige. Det här försöket att mentalt få oss att acceptera att vi svenskar, i vårt lilla land, har bott här för oss själva – och sen finns det ett ”dom” som kommer utifrån – det stämmer helt enkelt inte. Sverige präglas av att människor kommit hit och blandats. Det tycker jag är det vackra med Sverige. Jag är själv en produkt av det.”

Det låter ju bra. Men… vad ska man göra för att slå tillbaka Sverigedemokraterna, kan man fråga sig. Vad exakt har han för strategi?

Fredrik svarade:

Ja, exakt det sa vår statsminister.

Med andra ord sa han ingenting om detta. Och det är inte konstigt eftersom han inte har någon strategi mot Sd annat än att… inte ta debatten mot Sd!

 här sa Reinfeldt förra året när han fick frågan om varför han inte ville debattera mot Åkesson:

”Det är bara det att jag inte kan vinna den debatten – om han inte kommer full och börjar slåss i studion. Så länge som han säger någonting som är begripligt, har han ju överraskat. Håller bara tre procent av befolkningen med honom och 97 procent med mig så är det ändå ett dåligt resultat.”

Man bekämpar inte främlingsfientliga idéer och argument genom att INTE ta debatten mot dessa idéerna och argumenten, utan genom att TA debatten MOT argumenten. Om Reinfeldt är så dålig på att debattera mot Sd att han inte vågar möta Åkesson ska han inte slå sig för bröstet, som han nu gör i Sydsvenskan.

%d bloggare gillar detta: