Senaste nytt

Debatt om homofobin inom kampsporterna

En debatt har inletts om homofobin inom kampsporterna. Närmare bestämt så har ett svenskt MMA-proffs skrivit, under pseudonym om den homofoba miljön i hans sport.

Intervjun med ”Niklas” kan läsas på Kimura.se och det finns en artikel på QX om detta också.

Niklas:

…Det började med att jag hade det jobbigt i skolan och mamma anade nog att jag i alla fall var bisexuell. Jag berättade det aldrig för någon och hade även flickvänner och höll mycket på med idrott. Första gången jag råkade riktigt illa ut var när jag blev kär i en släkting till en känd svensk tränare som jag tränade för. Den kända tränaren som ni alla känner till idag spöade upp mig i omklädningsrummet en kväll och jag lämnade klubben och började träna på en annan. Utåt sa tränaren att jag hade gjort en massa skit jag inte gjort och till mig sa han klart och tydligt att han inte ville ha en sån som mig på klubben.

SK: När var det där ungefär?

Niklas:

Det var ganska många år sen nu och idag hade nog inte tränaren varit så kaxig mot mig skulle jag tro.

SK: Du berättade i första mailet att du också fick problem när du började med Shootfighting.

Niklas:

Ja det stämmer. Jag hade träffat en kille och han ville att jag skulle komma ut bland kompisar. Jag försökte förklara för honom att inom svensk kampsport kan man glömma att komma ut om en sån sak på den nivån jag redan då var på. Men jag gav upp tillsist och berättade för några klubbkompisar att jag hade såna tankar. Det dröjde en vecka ungefär så visste flera om det och rätt var det var började folk komma fram till mig efter träningar och undra om jag hört ryktet. Dom trodde alla att det var skämt och bara skitsnack och jag sa också att så var fallet. Men till min bästa kompis på den klubben sa jag som det var. Några veckor senare hittade jag en utriven porrtidningssida i min träningsväska och nån hade skrivit något i stil med ”vi vill inte ha en bögjävel på vår klubb.”

SK: Vad fick dig att inte konfrontera klubbkompisarna?

Niklas:

Jag vet inte. Det är så förbannat mycket fördomar och jag vill inte gå ut nu ens med vem jag är för jag är rädd för att inte få sponsorer och att klubbkompisar ska bli oroliga.

SK: Har du haft fler problem sen Shootfightingen?

Niklas:

Skoja inte! Jag har haft mest problem inom MMA och BJJ.

Strongt gjort av ”Niklas”. Debatten behövs. Det finns mycket homofobi bland utövare av sporter än idag.

%d bloggare gillar detta: