Senaste nytt

KDU förvånade att tusen år gamla värderingar ogillas

Aron Modig, ordförande KDU

KONSERVATISM KDU:s ordförande Aron Modig anser att det är den relativt moderne Hägglunds fel att Kristdemokraterna backar, trots sina tusen år gamla värderingar.

Aron Modig, ordförande KDUFör de flesta är det inget konstigt i att ett parti som baserar sin politik på värderingar med tusen år på nacken inte går så hemskt bra i opinionen i det moderna samhället. För Kristdemokraternas ungdomsförbund med ordförande Aron Modig i spetsen är det dock förvånande. I den debattartikel där Modig uttalar KDU:s stöd för utmanaren Mats Odell, uttrycker han också sin förvåning över detta faktum.

Vi baserar vår politik på värderingar som stått sig i tusentals år. Trots detta har Kristdemokraternas resultat under de senaste åren inte hållit måttet. Partiet har backat i fem raka val och i opinionsundersökningarna befinner vi oss under fyraprocentspärren betydligt oftare än över densamma.

Som utomstående låter det mer troligt att problemet är att den i sammanhanget moderne Göran Hägglund inte fått förnya partiet tillräckligt, än att han faktiskt har förnyat partiet lite grann. Tusen år gamla värderingar låter snarast som något som borde städas ut än dammas av. Formuleringen i artikeln borde varit ”på grund av”, inte ”trots”.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: