Senaste nytt

Inte speciellt modigt av Modig

Aron Modig, ordförande KDU

Aron Modig, ordförande KDUAron Modig går på SvD Brännpunkt till hårt angrepp mot de liberaler som vill avkriminalisera eller, gud förbjude, till och med legalisera bruk av cannabis. Han anser det vara osmakligt.

Vi vägrar urholka den nolltolerans mot cannabis och annan narkotika som länge rått i det svenska politiska klimatet. Det är viktigt att staten sänder tydliga signaler och är konsekvent kring vad som är okej respektive inte okej. Det måste gälla narkotika såväl som all annan brottslighet.

Vad Modig helt missar att beröra är förstås den forskning som visar att totalförbud mot bruk visat sig vara verkningslöst och i vissa fall till och med kontraproduktivt vad gäller att stävja missbruk och skador. Inte heller verkar han reflektera över skillnaden mellan brott som begås mot andra och brott som bara anses vara brott för att människor inte lever sina liv på det sätt andra människor tycker att de borde.

Det går dessutom att ifrågasätta argumentationen redan efter de första meningarna. Ingressen inleds med orden ”Svensk narkotikapolitik har varit mycket lyckad” – för att i första meningen av artikeln följas av ”Allt fler ungdomar brukar cannabis regelbundet”.

Om det är något som är osmakligt, så är det okritiska megafoner som inte reflekterar över de stora hålen i den egna argumentationen.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: