Senaste nytt

Först förbjuds slöjan, sen bönen, vad kommer härnäst?

Vi noterar att det nu är förbjudet att be på Paris gator.  Förbudet är riktat mot muslimerna som bett utanför moskéer i staden. Vi läser i Expo:

Nu är det inte längre tillåtet att som religiös be på Paris gator. Inrikesminister Claude Guéant varnar för att polisen med våld kommer att stoppa muslimer och andra religiösa om de inte följer de nya reglerna, skriver the Telegraph. Claude Guéant sa även att förbudet kan komma att utvidgas till resten av Frankrike, i synnerhet städerna Nice och Marseille, där ”problemen kvarstår”…

Marine Le pen, partiledare för det högerextrema National Front, gjorde förra året en liknelse mellan bedjande muslimer och den nazistiska ockupationen av Frankrike under andra världskrigen, men utan pansarvagnar eller soldater. Hon sa att det var en ”politisk handling av fundamentalister”.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy fördömde uttalandet, men bjöd senare in till debatt om islam och sekularism. Han menade att multikulturalismen har misslyckats i Frankrike. Efter debatten lovade Claude Guéant att ett landsomfattande förbud skulle aktualiseras och sa att ”gatan är till för att köras på och inte för att be”, skriver the Telegraph.

Det är ingen ände på galenskapen. Först förbjuder man burka och sen stoppar man bön på offentlig plats. Vad blir nästa steg? Att förbjuda moskéer?

Jag skulle vilja besöka kyrkan Sacré Cœur i Paris igen. Inte bara för att den är vacker, utan även för att jag minns att katolska pilgrimer gick uppför trappan och bad. Dessutom brukar man ofta ha gudstjänster utanför kyrkan, vilket syns på bilden.

Jag undrar om Paris polis kommer att slå till mot de gamla katolska gummorna med samma järnhårda händer som de lovat att slå till mot muslimska troende.

%d bloggare gillar detta: