Senaste nytt

Moderater: Fattigdom kan inte förbjudas

Moderaterna

Moderaterna är nu för ett nationellt tiggeriförbud. Antar att krigskassan till 2018 kommer sina och då har man god förklaring till varför man förlorade valet. För är det något som Moderaterna, och de andra partierna, drar in pengar på så är det tiggeri, eller som det heter i de fina salongerna: Donationer.

Till och med den lokala partiavdelningen i den välbeställda kommunen Nacka kan inte Moderaterna klara sig utan donationer. På deras hemsida kan man läsa följande:

Ditt bidrag är mycket viktigt för vårt arbete med att göra ett bra Sverige ännu bättre. Det hjälper oss att nå ut med vår politik, så att fler människor kan få ett jobb, en lön, arbetskamrater och en chans att bestämma över sitt eget liv.
Det Moderaterna vill förbjuda är inte tiggeri. Hade de velat det så hade de därmed omöjliggjort sina möjligheter till inkomster för partiet. Bidrag som bland annat betalar valrörelser och opinionsbildning. Skulle man säga detta till moderata partister så skulle de tycka att man var löjlig. Och påstå att de inte alls ägnar sig åt tiggeri. Men det är precis vad de gör. Skillnaden är att de inte gör det för försörja sina barn eller sig själva.
 
Fattigdom bekämpas inte genom förbud. Det utkämpas genom reformer av arbetsmarknadsregler, grön skatteväxling, dvs ta bort skatt på arbete och skapande, och rätten till kroppslig autonomi vilket på ren svenska betyder att den som är fattig ska få möjlighet att själv avgöra hur hen ska ta sig ur sin fattigdom så länge det inte går ut över en tredjepart.
Vad M och andra med de vill är förbjuda fattigdom. De säger det inte tydligt. Men det är exakt det de vill. De kan inte stå ut med människor som har det mindre bekvämligt än vad de anser är okej. Samtidigt förordar de en välfärdsstat som in i det minsta kontrollerar så att bidragstagare inte lever på vad de anser vara lyxigt, typ köpa cigaretter.
När tiggeriet går ut över en privat markägare i form av nedsmutsning, förstörelse och eller olaglig besittning av mark då går tiggeriet över en tredjepart, som skadas ekonomiskt eller får sin äganderätt inskränkt. Men det finns lagrum att använda för att motverka sådana beteenden. Det är bara för berörda myndigheter att implementera de bestämmelser som lagarna erbjuder eller för politiker att skärpa just dessa lagar. 
Telason Getachew

Steg för steg liberal med intresse för internationella frågor.

%d bloggare gillar detta: