Senaste nytt

Vladan Lausevic: Swisha pengar till EU-budgeten

Tankar om att ”EU-skatter” ska existera är inte nya men väldigt kontroversiella. Dels eftersom det saknas en större grad av medborgerligt stöd för det. Dels skulle det innebära att nuvarande fördrag, det vill säga bindande avtal mellan EU-staterna, måste ändras eftersom kommissionen inte har rätten att utöva beskattningsrätt som en nationell regering. Någon europeisk Skatteverket får alltså inte finnas för tillfället.

En av de tidigaste förespråkarna för skatter på EU-nivå är liberalernas ledare i Europaparlamentet Guy Verhofstadt. Argumenten för EU-skatter bygger främst på nuvarande budgetsystemet. Bland Verhofstads argument är att skatter på EU-nivå skulle innebära både besparingar och göra budgetförhandlingar mer effektiva. Budgetförhandlingarna som pågår mellan Europaparlamentet och medlemsstaterna i Ministerrådet kan pågå upp till ett år. Trots att unionens budget motsvarar bara 1% av EU-28 totala BNP. Det innebär inte minst kostnader för alla möten som måste anordnas när förhandlingar drar ut på tiden.

Ett annat problem som även påverkar förhandlingarna är den så kallade indelningen i netto givare och netto tagare. Detta skapar motsättningar mellan unionens medborgare som antigen kräver att deras respektive regering ska betala mindre i EU-avgiften som i Tyskland och Sverige eller att regeringen ska se till att de får mer nytta av pengarna som i Polen eller Lettland. Tankar om beskattning på EU-nivå handlar därför om att unionens budget kan vara självförsörjande genom att kommissionen sköter hela processen samtidigt som beroendet på nationella regeringar minskar.

Bland de tankar som finns är att EU-skatter inte ska påverka privatpersoner. Tankarna är att beskatta exempelvis koldioxidutsläpp och större bolag. Till exempel händelsen med Apple  visar varför medlemsstaterna har svårt att harmonisera och koordinera sina lagstiftningar. Istället för nuvarande situation i vilken 28 nationella regler existerar, och därmed  olika luckor i lagstiftningen, skulle större bolag kunna beskattas på EU-nivå. Låt oss säga att denna skatt kan ligga på 5-8% och måste betalas oavsett var i unionen den vinstdrivande aktören finns etablerad.

Finns det dock andra alternativ till beskattning på EU-nivå? Jag vill definitivt hävda ja och inspirationen kommer från Swish appen. Själv skulle jag som enskild medborgare och privatperson frivilligt vilja bidra till unionens budget. Genom att skapa en funktion där pengar kan betalas via datorn eller smartphonen till kommissionen så kan den enskilde medborgaren bidra till unionsbudgeten. På det sättet skulle en sorts win-win situation uppstå. Den som inte vill ha EU-skatt behöver inte bidra. Den som vill bidra får därmed chansen och rättigheten att göra det.

Med tanke på att den digitala marknaden inom unionen utvecklas just så skulle en positiv komplettering kunna vara att att ordna infrastruktur som gör det möjligt att som en individ med egen vilja och ur egna resurser bidra till unionen. Detta skulle även kunna leda till att europeiska institutioner måste vara mer aktsamma, transparenta och noggrannare med hanteringen av pengarna eftersom deras agerande kommer att påverka mängden av pengar som frivilligt kommer till budgetens finansiering. Medborgare som bidrar kommer i många fall att vara mer följsamma om hur budgeten hanteras.

Idag är EU fortfarande en union sm baserar sig som ett socialt kontrakt mellan stater. Genom att människor får chansen att kunna bidra till unionsbudgeten skulle det även leda till att en sorts frivillig  samhällskontrakt mellan medborgaren och unionen etableras. På nationell nivå är samhällskontraktet redan befintlig och baserar sig på skyldigheter, tvång och statens legitimitet. På EU-nivå finns därmed möjligheten att skapa en frivillig samhällskontrakt och göra unionen mer utvecklad och demokratisk.

 • marlies

  Lite klurigt, men egentligen borde en del av vinster hos nedskräpande företag dras till EU. Det borde finnas med i deras budget som en vision att utveckla till bättre alternativ. Krav på att genomföra på bestämd tid. Som alltid näringslivets ansvar. Inte tror jag folk som sop sorterar själva ger något i den kollekten. Vi har rederier som slarvar i Östersjön. Politiska direktiv på att sådant byggs ut för bättre tillgänglighet. En fräckhet tigga av vanligt folk. Vi är redan förbannade på alla förpackningar. snart måste en tandkrämstub ha bruksanvisning. En helsjuk marknadsföring. Hur många specifika laddare för mobiltelefoner. Hur många appar, reklam, hur många löjliga koder för allt som är vardagligt, hur fort går de ur funktion.
  Inte har vi efterfrågat all skit. Hur många fula plastpåsar. Antal engångsförpackningar, hur många att slänga på direkten ?
  Hur många enorma prisskillnader på samma innehåll ? Är profilen ofantligt viktig ? Städa i skiten till basvaror, så blir globen renare och pengar över. Samma med fel på internet. Fixa själva på direkten, inte tjata på mej och andra. Antingen service eller inte. Hur svårt kan det va ? Önskas mer pengar till ultimat saboterande ? En butik för bara diskmedel ? En för bara kaffe ?
  En för bara hårsnoddar ? Stora som MAXI att välja ur ?
  Ett råd. När allt är förbrukat, kasta tillbaks det där ni handlat.
  Inte vårat obetalda jobb sortera åt näringslivet. Alla ansvar redan för egna ytor. Gäller även pampar.

 • marlies

  Swishat hej vilt med privats pengar och konton har pågått i åratal, HÖGA KREDITER OCH NOLL RÄNTA, , avdrag, betalning av normala tjänster. Pensioner ett älskat stjälande. Uppdriv av mäklare på hus och bostäder. Folk i skulder av drivet. Jävla illegala tjuvar.
  Äldre betala för livet att äta mat. Vita slavar på existensminimum.
  Allt för krigandet för människovärdet som heter noll.
  Att gå ut med sådan nonsensartikel är skamligt.

 • marlies

  Swisha pengar själva ni med fantasisummor som årsinkomster. Hur många går det åt idag till noll nytta.. Bara EU alla sittande, ätande shoppande och flygande, samt alla dessa som aldrig infinner sig på sina stolar men ändå får full lön. Ända ner på mindre nivåer. Hur många gruppchefer går åt på varje litet företag. En osanning då personalen gör jobbet, planering allt. Läsa färdiga instruktioner, knacka in sammanställningar på datorer. De kan flytta in i en etta, de är ändå sällan hemma., inte heller kontaktbara. Låta det mångkulturella frodas i lyxvillor. Så slipper tjänstefolket där gå sysslolösa, med full lön. Matbilar kör till Östermalm och serverar den nyaste färskaste maten. De som behöver får åka sådär tjugo mil till affär. Miljöbilar för rika som reklam billigaste pris ca 350 000.
  Förtroendegivande som pest och kolera. Montera ner allt till grunden som anses allmängiltigt. Folk idag försäkrar sig över öronen som skydd En tvåtaktsmotor man kan serva själv, rejäl plåt. Inte klara byta däck själv, inte elektronik heller utan elmonitor som läser av och felsöker.. Löner borde ha ökats rejält för att betala skiten.
  Folk struntar i ledare. de har moderna hållbara visioner.
  Procenttal nonsens. Ska val räknas alls måste det vara tvingat på alla som skatte deklaration. Idag vill flera inte välja, inte ha politiker alls. Gå med kollekten få alla hjälpinsatser från oss, beställa krigsflyg för inarbetade löner. En del blir aldrig vuxna med ansvar.
  Inga idoler direkt.

 • marlies

  Dra in alla högavlönades barnbidrag till att börja med. Ett bidrag från början beslutat för fattiga barnfamiljer. Allt ska rika sno åt sig som egna fördelar. Idag har vi saneringsstäd hos äldre utan tillsyn och pengar. Folkpension en helig ko de satte klorna i med.. Inte Fan jobbar vi gratis på övertid. Utnyttja äldre som gratisresurs.. Samvetet borde ligga på politikers bord inte i våra kök.
  trygghetsboende utan personal med larm. Jättekul när de långsamt blir dementa i silikonbröst, viagra. Rena partyt dygnet runt. ser ut som 35 år och inte fattar varför de är där. Andra i lyx med finsoffor och stora resurser, sittande i rullstolar, ändå missnöjda en del.
  Vi har en myndighetsförvaltning på väg att brista i kompetens och personal. En poliskår, Goda män, Brandkår, Socialförvalting, försäkringsbolag, lärare, Sociala nätverk, Bygg och anläggning.,
  Sjuksköterskor, läkare med specialkompetens samt tidigare yrken idag förpassade i sopen. i nya behov.
  Kan man inte ta samhällsansvar ska man kliva av som politiker.
  Ena änden dumpa löner och folk, sen gå och tigga i en urbanisering.
  Lantbruk folkets egen försörjning i masskulder och vrålhungriga nördar på kreditlån. Serier som Lyxfällan, byggfusk, kortsiktiga andelar aktier till personal som företagen tjänar på.
  Heja Dunderklumpar !

 • marlies

  Bästa platsen idag är fängelsevården, gratis rum, mat, träning, permission, psykologer vård samt utbildning till högskola. Även arbete efter i många fall. De har även besöksrum att umgås med vänner i. Något för oss, att slippa delta i nedrustningen. Säkerheten är max garanterad. Moderna serviceinrättningar. Att sätta sig emot egna befolkningar har alltid straffat sig.

 • marlies

  BNP ett uråldrigt primitivt ekonomitänk. Allt vi tar har också ett ursprungspris de skiter i att räkna. Minsta barn räknar plus och minus. att omvandla till nytt har också ett pris, samt att sanera miljön efter användandet. Att strunta i att räkna miljöer, individer som kapital är vårat största idiotproblem globalt. Vi bor i samma skokartong med samma summa i ständigt accelererande mutationer, med samma avstånd till gräns syre, i en massproduktion utan något kretslopptänk.
  EU inga planer på utveckling utanför sig själva. Säkerhetsrådet som bevakning av detta. De dumpar skiten långt bort, och hämtar nytt där också som vi får allt tuffare motstånd till. 25 000 cyklar till Afrika ett år, skrotbilar i containrar, vårat förbrukat östländer utan möjligheter till återvinning.. Men tidigare kylar, spisar och annat av teknik behålls till eget nytt. Rättvist så det stinker.

 • marlies

  FY FAN. Är försvar mot allsmäktigt. En del är sjuka. En FNL dotter fattar försvar. Inbyggt av allt av individ, natur, marknad och globalt.
  Konflikter för ny plats. Tryck och spänning för utveckling av bra och dåligt, läkning, nytt för balans. Troligen ett vulkanutbrott av artikeln.

 • marlies

  Många med mej är aströtta på pengar som skatter. Ordet SKATT betyder kvinna. Vi lever inte i forntiden då samhällen var skyldiga att ta hand om kvinnor. Då efter inkomst. En del hade 50 stycken unga gamla döttrar. Palats flera hundra , de rika.. Idag har vi socialförvaltningar och mycket mer av allt. Kvinnoförnedringen idag är bisarr.. Inte minst där konflikter och fattigdom råder. Moralen usel.
  Ingen vidare status skutta rund i allehanda geggamoja., låta ungar vara vuxnas leksaker att klä på och av. Bättre införa skyltdockor stela och tysta att ställa och parkera.. Att inte fatta att dra av från all skit som flödar utan ha mage att kräva mer. Vi blir fattigare varje jävla dag på precis allt av nödvändigt till ett fåtals feta bukar, plånböcker. Tapeter oerhört viktigt. I många länder vitmålas väggar som godkänns av värdar att vara genomförda. Vatten dyrare i framtid än olja. Många länder blöter sig, stänger av tvålar sig och spolar, en taxa att betala.
  Är politiker totalt dumma i huvudet. Hur vore det att ta sitt egna ANSVAR !! Är vi så fattiga så vi måste försörja oss sexuellt fortfarande eller ??? Tjejer yngre och yngre, grabbar med.. Folk är fnask exakt som våra politiker är STORA FNASK: då GLOBALT
  En dag tvingas de från jordens yta och bara normala blir kvar.
  Som barn säger – VI ÄTER BAJS. Det fattar restprodukt.
  Idag slarvstäd för att bevara bakterieflora och immunförsvar
  För överlevnad är kontakt status, LIVSPULS. Då partner, natur, djur, damm, lort, samt allt nytt som dyker upp.
  Som rökning förbjudet i lokaler där röken stannar, som är den giftiga påverkan. I hem vädras det, och många har haft stimulansen i generationer utan påverkan, medan andra insjuknar. I luften finns hur många gifter som helst men då BLANDAT och i nedbrytning samt uppbyggnad till värre.. Som annat vi har. En mobil miniexempel.. Så skrota EU. De sliter tvärtemot det som beslutades vid starten.. Miljöpolitiken ett stort skämt. Vad gror totalt isolerat från syre, näring, vatten ? Inte FAN betalar vi in andras SKADESTÅND. Förbannade BLODHUNDAR.
  De önskar ännu etiketter att stoppa överallt, kvalitet och förvaltning av realkapital skit samma.. Vi har BILBINGO det räcker. TUT TUT
  JAG VANN ! VADÅ ???? Nästa generations förakt.

 • marlies

  Sedan är inte BASBELOPP POLITIKERS merinkomst. Baslivsmedel, basmiljöer i närhet, basprodukter hållbara att kunna ta bort gammalt och fylla på nytt med dagens skrytsamma skit teknik att betala..
  Sänka löner för invandrare som redan förlorat allt. De borde tjäna mer, få möjligheter att bygga upp egna länder. Så de kan återförenas med sina familjer.. Att ha så snedvridna värderingar i nutid är skamligt.
  Politiker borde jobba som gratisslavar på TEKNIISKA VERKEN och gå i STANKEN:. KOLBARONEN HELGALEN PERSON. Att begripa grund och styr ?. Nu solceller framtid.

 • marlies

  Det otäcka är iskylan mot individer. Antar att de inte varit i närheten av varken missär, konflikter, inte i krigskaos heller. Att brinna upp är inte smärtfritt, inte att plågas oändligt heller. Att stå timvis i köer för mat med småbarn, gå oräkneliga mil på små fötter. Perspektivet ändras av ålder, mognad, minnet. Många mil tar kort tid med flyget. Det du inte känner igen tar lång tid att lagra. En stat ett kaffefat på kartan. Ett företag, ett pyttehus på avstånd. Människor myror uppifrån.. Att inte se sina fiender på nära håll, deras skräck, lemlästade på mark, att inte höra deras fruktansvärda ljud de ger ifrån sig., inte fatta hur anhöriga är förtvivlade både här och globalt. Bara sväva runt i UFOMOLN på mjuka kuddar, som från en obekant planet. En del sliter dygnet runt med livsuppehållande. Drönare till Politiker i egna skyddade samhällen.. Är Bryssel Och andra skyddade verkstäder Bombsäkra ???

 • marlies

  Tror de att de kan få alla länders skatter att leka med utan att befolkningar själva ska ha några som helst rättigheter ? Att de har maffiastruktur att ta ifrån befintliga regeringar makten ? Östtyskan behöver ett rus eller ? Det är inte judar som släpas in idag att berika idioter. Som en sekt skiten. Be en bön och allt är glömt. Förlåt ingen personligt. Att kalla sig GUDAR och fräckt ta Gudens beslut om vilka som ska dra åt helvete. De måste tro de skapat sig själva valt sina föräldrar uppväxt och bakgrund. Sodom och Gomorra. Där utnyttjades allt av människa max. De förintades av krig. Frälsarkrans betyder LIVRÄDDNING. En stor REBELL med mäktiga fiender tog hand om de som ingen brydde sig om. Hur länge ska ljugandet pågå om indrivna skatter? Mängder av skyddande verkstäder. Men inte för logiska. Allsmäktigt något annat namn. Global befolkning i levandet för fortsatt liv för ALLA. Tro på allt personligt och aldrig politik.
  TRYGGHET OCH i GEMENSKAP MED ALLA GRUND.
  Skatterna var glada och gick in själva.

 • marlies

  Fattar de inte att öppna gränser ? Predika kan vi med om bästa värderingar och godaste personen. Inte klokt befordran för sagt ändamål kommer TILL Riksdag. Ett stort kärleksfullt HJÄRTA öppet för MOTTAGANDET. att rädda alla skapade till GUDENS avbild.
  Som många sjunger redan i söndagsskola. Både vit och röd och svart gör det samma har hen sagt. Snart bombar FN med. Inte en enda mer hjälpinsamling för idioters sabotage vill vi se. Inte deras foto upphöjt till skyarna heller. SSS finns ännu kvar inristat på tågstation i IRAN, samt alla idioters sjuka stora monument. Att PUTIN vässar har en orsak. Ingen förnedras ostraffat. Moskeer fina mästerverk i samhället.
  De har en sylvass grupp IS. där flera länder är anslutna värre än tidigare grupper. De skrämmer även godtrogna muslimer.
  Barnsligt anslå att 1 % ligger som grund. Att vi ligger på samma BNP som 1997 en STOR LÖGN efter allt som blivit sämre. Samt allt som sålts och ligger som aktier på börsen. Att Margot får en post med miniveto, leker kvinnofrid i nutid. På kommunals pengar bostad.,
  som urholkar lönesystem med 4 % om det stämmer. Fackpamparna i EU beslutar idag. Casinoräven Anders Borg till Finland en stund. Göran Person emot eget parti och smörjer sig mot betalning i ruset med Systembolagets Anita.
  Angelas mur rev vi för länge sedan, nu är hon igång igen.
  Tyskarna fått nog av dem. 25 000 demonstrerade mot IS i Dresden
  innan östtysk del. Att gå armkrok i Paris EU startskott.
  Förnedring efter att själv fått inträde ingen livspuls Status.
  Inte samarbete med ärkefiende Frankrike heller, som spränger atomer där ingen har självständighet, hav som bara superidioter kan komma på. Kolonier att stjäla ur har de alltid gjort.

 • marlies

  Förbannade jävla storhetsvansinne i ett land litet som Sverige med liten befolkning att tro, veta och kunna ta mej fan allt. Det bästa realkapitalet finns i Skandinavien. Kan inte vara svårt fixa mängder med baracker, med spis dusch och väggfasta bäddar. Bodde själv i sådan som helt liten. de fanns i tusentals bland ruiner. Tomtenissehyddor sa vi.. Ungar bryr sig inte, huvudsaken det finns mängder med kompisar. Idag bryr sig inte längre vuxna om det fortsatta dårskapet att vinna döda marker. ETT LUSTMÖRDANDE.
  Kapital som brottsoffer. Jävla babianer.

 • marlies

  Politiker borde fatta att de är Second Hand själva av många generationer och folkvandringar, ständigt muterade av allt vad folkslag heter. En del bleknade i solfattigare miljöer. Samt att både rov och tamdjur måste finnas för balans. Dessutom måste byten för båda alltid finnas. Då i RÄTTVIS FÖRDELNING. Vi har 10 dagars ångerrätt.
  De som regerar har mycket oklart för sig. Enkelt be en bön och glömma. Tack för igår är bortblåst. Lika för alla. Att göra som man blir tillsagt, annars åker man av banan. En del dansar för döden, andra för livet. En flykt från verkligheten. De tror de regerar över dumma får, men vi miljarder fler. Alla som visar reaktion är normala, andra allvarligt sjuka.

 • marlies

  Jag kan tro Margot fått större gehör för tiggandet. Hon var ju i Saudiarabien för kvinnofriden och kvinnors lika värde.
  De är ju täckta med tyger och sjalar samt har sina bröder som bevakning. Annars går kvinnor tillsammans. De anses ha större värde än män, så att röra dem är inte att rekommendera. Inte heller att de flirtar med andra män. Mycket större risker i tät befolkning. Att helt skyddas från psykiskt sjuka av både män och kvinnor är inte garanterat någonstans. Vi har kvinnohus som skydd, samt frivilliga behandlingar av båda. I särskilda fall tvångsvård som skydd för dem och andra. I Sverige större trygghet och mer frihet. Stora risker, högre straff lika överallt. Lite naivt styrande uppåt i leden. Kan tänka väst är värre. Kvinnor dödas mellan fyra väggar som tystas ner. Vad vi vill ha bestämmer vi själva i levnadssätt.

 • marlies

  Som alla har märkt så är inte intresset längre kvar att spara pengar.
  Det enklaste jobbet man kan ta i nutid är att slösa så många sedlar som möjligt för egna liv. Det har politiker inpräntat i oss att det är det allra viktigaste just nu. Att nappa på alla tänkbara lån med eller utan kredit. Suveränt att byta ut hela inredningar, gamla bilar och allt man önskar. Varför äga när allt snos ifrån oss. Real skuld är enorm utanför oss och vem bryr sig om det ? Vi själva har börjat hata kapital av marknad, och sätter NOLL värden på siffersummor. De visas upp i media som rejäla dårar i skulder, men dårarna finns i toppen.
  Vi fattar livsvärden , men inte de. Bo i öken som miljonär. Vad fan hjälper sedlar, eller råka ut för en olycka ? Ett rejält kaos, och krig skyddar inte Mastercard heller. Aktie papper odugliga på fel plats.
  Lika helkoko som att inte kunna växla in EU sedel här i butik., samt inte få åka buss trots kontanter i fickan. Har politiker rymt från psyket eller ? Tvångsvård gäller för dem som inte kan ta ansvar för eget och andras liv. .Därutöver olönsamt att arbeta för uppbyggnad., eftersom de älskar att sabotera allt som redan funnits och finns., samt hindrar nyföretagande och nytänkande.
  300 000 barn väntar på inträde, den siffran bara nu i stor risk men många många flera finns utan något alls.. Ett krig till så ökar nödlidande, samt befolkningsmängd efter då individer alltid sökt trygghet i konflikter samt efter. Då i ännu mindre användbara tillgångar, med invånare i ibland långa följdsjukdomar. En kostnad som ingen ens i nutid vill betala. Barnsoldater oräknebara, en del att bevaka dårarnas skövling. Skandinavien har högst realkapital,
  mark, vatten skog. Så att öppna gränser är en idiotskap att vägra.
  Inte minst då vi har de tuffaste stridande organiserade i alla länder i blandade nationaliteter, samt det ny nazistiska gardet som historiskt alltid mosat de mest egoistiska som stått för kunskap i att bygga upp näringsliv. Att förnedra egen befolkning av politiska beslut har ingen gjort ostraffat, inte privat heller. De som inte lär sig av historia får eviga och värre bakläxor. Bitch Airport välkomnar alla med valfri kvast.

 • marlies

  Ett land som blev förnedrat var Ryssland. Befolkningen tilläts inga befordringar . De var fattiga analfabeter. I senare tid EU att tvinga till sig makt. Först Jugoslavien krigen att rensa bort av dem då, folk näring som inte föll i smaken. Anfallet mot Irak, Afghanistan en av fattigaste länder, Sedan katastrofkriget Syrien som om länder vore flugskitar på kartan. En helsjuk fritidshobby att lustmörda flera än levande globalt i nutid. En utopi om Tvångsförvaltning globalt. Hur många lik går åt till frukost lunch och dessert, kvällsmat till allt krimskrams och överfet 10 % befolkning i det högstående vetenskapliga och forskande VÄST, där murbruket för detta är NOBEL. Att Putin och Nato har koll vet vi sedan gammalt.
  En bildar sin nya Warsawapakt som motpart. Så de bär sig åt de begåvade förtroendevalda. Att USA har vapen privat och drogmängd, samt en fattigdom mot en överklass som aldrig blir mätt, ser vi tendenser till här i samma utvecklande. Så hatet flödar globalt.
  Under tid roas vi på moderna gym, fettsugningar och skönhetsoperationer, kk, rynkkrämer, solarieduschar för brunt är så vackert., lite rastahår och nu orientaliskt mode., mängder såpprogram , filmer, dataspel samt ett snävt utrikesinformation globalt. Allmänt Psykopater för syften. Som självklart smidigt kommer undan brottsbalkar och Domstolar.

 • marlies

  Utveckling drivs av en stor del fantasi om vad och hur och när. Därför fritt tänkande. Att Österrike fick ge sig som historiskt håller hårt mot nazister, samt inse att viljan att bjuda till är för många övermäktigt av motståndet i egna länder. Därför är ett övertagande enda lösningen att få de skatter som behövs för bättre regimer. En Stor Stat har historiskt sparat kapital till befolkning av masstorlek. Där har vi bidragit med Svenska företag samt ökat samarbetet. De riskerar inte gärna något av stort ansvar. Därför press på andra att visa sitt förtroende för EUs förvaltning. Vi har två betydelsefulla parter som arbetar på var sina förtrogna. I mitten har vi Nato samt ett försvar mot de som vill hindra. Vi har ett nytt modernt Hemvärn som del till nytt Försvar.
  Att få ett stort förtroende för ett gemensamt perspektiv är tidskrävande. Samtidigt bevakningar runt detta. En del har tuffa grupper som motarbetar exploatering i samband för hållbart på sikt.
  Tanken är att minska produktion av viss del för att mängden ska räcka längre fram. Det ligger mycket nyutveckling i detta.
  I nutid finns mål att angripa i negativa syften, men också positiva, som låter främmande för många åtminstone på våra bakgrundsuppfattningar. Tyvärr är inte alla individer positiva, utan drivs egensinnigt. En del oberäkneliga. Att civila drabbas av vissas
  härjningar är oundvikligt, för ingen kan vakta alla.
  Prioriteringar avgör som i allt annat. En del utsätter sig själva av en tro att det är bäst , men visar sig felaktigt senare. Oftast i mindre grupperingar lättare att komma åt. Antagligen pågår överläggningar i mängd för samlat tyckande, som ska förhandlas fram.
  Risken för totalt kaos är större så ingen gör något förhastat heller.
  Självklart är mina tankar inte pålitliga heller. De utgår från bara mej själv., av vad som fastnar av information som är olika för alla., samt med sådant av bakgrund blandat som vi aldrig tänker på, varifrån.
  Samma sak alla, i diskussioner. Idag utmaningar med många kulturer, med olika bakgrunder.. Som att polisen är farlig., samt att skolvägar är osäkra. Det kan räcka en kille bara är intresserad och pratar ofta eller tittar mycket så blir det obehagligt. Många länder har delad pojk och flickskola. Jag med som barn. Samt delad skolgård. Enbart för lugnare klasser och inlärning av likars villkor.

 • marlies

  Vad jag vet så betalas skatter redans både som kvar och restskatt.
  Vi är så artiga så vi säger NEJ, TACK i kassan till kvitton, men tackar för erbjudandet av betalningen..

%d bloggare gillar detta: