Senaste nytt

Alina Koltsova: Ni som anammar nazisternas metoder, lägg av!

Privat

I lördags förpestade nazistiska NMR tillvaron. Igen. Utanför en synagoga i Stockholm spred de sitt äckliga 30tals-eko, vilket naturligtvis väckte ilska hos många. Tyvärr verkar vissa missrikta sin ilska mot några andra istället. ”All cops are bastards”-attityden har fått luft under sina vingar i grov tappning.

Den SD-granskande sajten IRM (Inte Rasist, Men) har tagit upp detta redan, i ett mycket välformulerat Facebookinlägg. Polariserande uppviglare göra sig icke besvär i den antirasistiska rörelsen. Och om man vill kritisera något får man göra det sakligt. Att använda sig av nedsättande termer, könsord etc kommer bara att skapa större sprickor. Sprickor som nazister göds av, för då anser de sig få sin bild bekräftad.

Att det ens finns rörelser som NMR år 2016 är beklagligt. Det finns fortfarande nu levande människor som överlevt Förintelsen, om än i krympande skara. Vemsomhelst som läst historia vet vad nazismen samt övriga våldsbejakande extremistiska ideologier (som exempelvis kommunismen) ställt till med. Då finns det liksom inga ursäkter längre att införliva sig i sådant. Lägg därtill med att NMR är en kriminell organisation, som SÄPO listat som en av Sveriges i särklass farligaste organisationer.

Därför behöver vi ett enat och sakligt motstånd mot dem, samt mot rasismen i sin helhet. Tyvärr finns det vissa som helhjärtat säger sig vara antirasister men som förespråkar någon form av rödfärgad anarkistisk ortodoxi. Enligt dem är alla borgerliga och liberaler av samma skrot och korn som SD samt NMR. Socialdemokrater och miljöpartister ligger nu också risigt till där. Någon som tagit upp detta riktigt väl är Torbjörn Jerlerup, vars formidabla text kan läsas här på Frihetssmedjan. Den texten rekommenderar jag varmt!

Nu är det polisen som ligger i skottluggen hos dessa personer. Det spelar ingen roll om individerna som är poliser är snälla eller dumma, de är fortfarande poliser och därmed avskydda. Ord som ”snutfitta”, ”snuthora” etc ropas gladeligen i kommentarsfälten, vilket IRM också tvingats bevittna i sina kommentarsfält. Här har IRM gjort helt rätt med att uppmana dem att skärpa sig. Det är ju nazismen som är vår verkliga fiende.

Och låt mig nu vara tydlig. Det är skillnad mellan kritik mot poliskåren & rent hat mot alla poliser oavsett. Det finns tyvärr poliser som inte kan behärska sig, som missbrukar sin makt mot oskyldiga och som rentav begår tjänstefel. Men det finns också poliser som gör allt i sin makt för att vi ska känna oss trygga. Alltså är det fel att dra alla över en kant, vilket jag skrev en krönika om i vintras.

Dessutom finns det ytterligare ett extremistiskt gäng som mer än gärna spottar på polisen samt målar ut sistnämnda till en fiende. Dessa är just NMR. I flertalet klipp som finns på youtube kan man se hur arga de blir på polisen så fort de granskas, blir påkomna för brott eller kontrolleras. NMR anser också att polisen är medhjälpare till systemet, som ju anses i nazimens namn vara stalinistiskt, sionistiskt, jihadistiskt och gud vet vad.

En del av paketet i NMRs världsbild är att vi antirasister skulle vara splittrade, våldsbejakande, fula i munnen samt vänsterextremister. Därför är det upp till oss antirasister, oavsett politisk kulört, att faktiskt visa att vi inte sysslar med det nazisterna själva är professionella på. Så ni som degraderar er själva till nazisternas nivå, vänligen skärp er. Tack för ordet.

 • marlies

  Ja de dyker upp som jordgetingar ilskna, så fort de känner sig hotade av nya regler och system med större bevakningar och hinder. De talar om att makten inte kan styra dem, så som enbart de vill. De är inte rumsrena i uttryck som andra utan går utanför grovt i retorik och paroller. Troligen har de en uppfattning att det är respektingivande som vi har terror och en nyvald president som noga observeras.
  De finns grupperade utanför våra gränser också och hotar och skadar Poliser som mål att de plötsligt har beslutsbefattningar enskilt.. Självklart får de politiska direktiv att utföra våra gemensamma uppgifter. Utan myndighetsutövning skulle samhället braka sönder i fria viljor och tyckande. Att ett antal skjutits mörkfärgade i USA av
  en mini del av global poliskår kan inte stå för angrepp på andra som inte har något alls med detta att göra. En otrolig naiv inställning.
  Poliser gör samhällsinsatser dagligen, inte minst för utsatta grupper att hindra och lugna samt vidarebefordra insatser. De sista att hota som redan i nutid har tuffa prioriteringar, av en kår under uppbyggnad, då många har pensionsålder. Något dessa ska respektera då även deras vänner är beroende av dessa.
  Accepterar man inte samhällsregler anses man som anti social. Hur bra merit är det ?

 • marlies

  Den värsta sorten borde hänga poliser som en uppgradering i lagar och förordningar, långa rep helst så de kan se vad dessa går för.
  Självklart ska inte alla kunna behärska sig, de är människor som andra.. en skräck blandad med förtjusning. för en balanserad normal grupp som allmänt.

 • marlies

  Ordspråk. Bara döda är iskalla. Vad mer vill ni ha ? Du har dödat mej. Nu finns bara jag för båda. Länge sedan jag kastade delar i toan, och spolade. Betyder Ny anpassning till nytt liv. Gammalt är borta.
  Exempel från Iran. Lite brutalt för svenskar.

 • Marlies

  Så länge vi har stridslusten kvar genetiskt kommer det alltid finnas grupper som bevakar egna gränser. Som Przewalskis urtidshästar,
  mer än 5 miljoner år gamla, stridslystna som inte flyr som normalt och som även är aggressiva., De migrerar syd till norr skiljer sig i kromosomer 58 mot 56 som övriga. De är utrotningshotade och finns i fåtal. En mongolisk asiatisk häst, mindre än ponny. De anses exklusiva i arvsmassa. Självklart svårhanterliga. Inbyggt självförsvar.

%d bloggare gillar detta: