Senaste nytt

Alina Koltsova: Man kan tycka illa om en ledare utan att fira hens död

Privat

Det är samma visa varje gång någon tvivelaktig ledare går ur tiden. Den ena sidan sörjer, medan den andra sidan firar. Återigen ser vi ett revirpink mellan högermänniskor och vänstermänniskor. Ursäkta mig nu medan jag förstör festen/sorgestunden. Men era politiska frälsare är inga jag idoliserar. Det gäller både vänstern & högern.

Helgens nyheter dominerades av den tidigare kubanska ledaren Fidel Castros bortgång. En ledare som många inom vänsterkanten idoliserar trots att han företrädde en vidrig diktatur (notera dock att fascismen som dikterade Kuba innan kommunismen inte alls var bättre). Ni som betvivlar mig, fråga en random kubansk flykting så får ni höra ett och annat.

Nåja, åter till ämnet nu. Vänstermänniskor sörjer en diktator som skapade ”välfärd” på andras bekostnad (ingen press- eller yttrandefrihet, är du oppositionell ska du pinas hårt). Högermänniskorna däremot, de firar med pompa och ståt. De sociala medierna är riktiga vattendelare. Egentligen är det här bara en repris.

Våren 2013 dominerades av två ledares bortgång. Först var det venezuelanska Hugo Chavez som dog den 5 mars. Då sörjde vänstermänniskorna, medan högermänniskorna firade. Drygt en månad senare, den 8 april, dog Storbritanniens järnlady Margaret Thatcher. Då var det högermänniskorna som sörjde, medan vänstermänniskorna firade.

Ni kanske har märkt nu att jag varken är ett fan av Chavez eller Thatcher. Med Chavez är det av samma anledning som med Castro, diktatur med avsaknad av yttrande- och pressfrihet är inget att föredra, plus att planekonomi bara leder till att alla har det lika miserabelt. Med Thatcher är det av anledning av en övertro på marknaden som frälsare och att Storbritanniens medborgare snarare behandlades som konsumenter.

Och ja, jag vet. Venezuelas politik innan Chavez präglades av en övertro på marknadsekonomi vilket ledde landet i obalans, och att Chavez tog död på analfabetismen. Storbritannien var i en avgrundsdjup kris på 1970-talet, och slutade vara det efter Thatchers tid i regering. Jag vet också att Thatcher inte var någon diktator som exempelvis Castro.

Men vet ni vad? Allt detta har varit på andras bekostnad. En övertro på staten eller en övertro på stormarknader är ingen bra väg att gå. Sorry, vänstern. Sorry, högern. Men att blint ty sig till ideologi utan någon kritisk överblick är inget framgångsrecept. Ej heller är det någon framgångsrecept att idolisera vissa ledare, bara för att de passar ens ideologiska ståndpunkt.

Dessutom är det lite märkligt att vissa ägnar sig åt att fira andra människors död. Varför inte bara gå vidare istället? Människor föds och människor dör. Så även tvivelaktiga ledare. Ni kanske gör det här för att reta era politiska motståndare, men kom då ihåg att det är så urbota löjligt att hålla på sådär. Jag bryr mig inte om ni är vänster- eller högervridna, för beteendet består. Det ni gör är att förlöjliga er själva. Man kan faktiskt tycka illa om en ledare utan att fira hens död.

Visst, man får ha idoler och så även tvivelaktiga sådana. För all del. Men anklaga då inte era politiska motståndare för att vara osmakliga när ni själva beter er på exakt samma sätt när deras idol går ur tiden. För då framstår ni bara som nonchalanta hycklare. Världen förtjänar bättre än detta beteende. Skärp er, tack.

 • marlies

  Precis. Döda är döda. De bryr sig inte längre. Tanken att erbjuda något bättre av bakgrund vanlig. En tro på att gammalt är bättre. Tyvärr blir utgången än värre i slutet av envisheten att hålla fast på traditioner. Många går på sådant av egen vanmakt, stöder och bidrar först, samt straffas och blir besvikna av resultatet. Mikael Wiehe Cuba. Margeret Thatcher en enkel dam vars föräldrar hade handel, blev en bister lady som inte tog befolkningens önskningar till sig.
  En diktator kan gå i demokratiska kläder. Samma nutid skita i befolkningar och driva enbart marknadsekonomi, helt utan riskbedömning framåt.. SK. MANPOWER. Folk att bemanna skeppet till utsatta mål. Må andra begravas med näringsliv och allt de äger och förvaltar. Försvarsprojektion mot de som inga möjligheter ges.
  I stora svarta rubriker som egna erkännanden till inkompetens att ta till vara på grundkapital av individer och miljöer globalt.
  Klimatet emot hårdnar med terror ny nazism i nya kläder samt fler idag internationella illegala grupper. De tänker sig artificiell intelligens som vapen i robotar och drönare. i en värld fylld av arbetslösa, ensamma barn i fattigdom, sjukdomsepidemier, ungdomsarbetslöshet med otillräckliga betyg, marker i träda och torka utan skogar i en allt giftigare atmosfär. Fler inbördeskrig utanför den heliga marknaden för redan överviktiga.
  En massproduktion av lika varor, i en allt större förpacknings och skräpsophög. Detta med sämre och sämre hållbar kvalitet av utsugningen runt om. Gratis totalrenovering var 12 år var helt logiskt. Politiker, presidenter största hotet globalt i att driva på idiotism. Katasrofmöten har hållits om systemkrasch, ekologiskt ursprung, artificell intelligens, biologisk manupulation epedimier utan idag fungerande mediciner av en sammanblandning av allt.
  Vi reser själva och bär med oss. Naturreservat är varningstrianglar.
  Mångkulturellt en politisk agenda. Vem vill ingå som svensk i ex. Somalia ? Cuba ? Norra Sverige obefolkat, där skogar kapats in på kökstrappan. Mer stormar, orkaner, flodvågor är att vänta.
  Dårarnas paradis.

 • marlies

  Man måste inte fira en ledare för hens DÖD. Jag fick räkningar tillbaka. Råkade skriva på kvittot vitt papper under det RÄTTA rosa.
  Att betala, ha pengar på kontot, rätt datum och underskrift borde duga. Är färg förjävligt viktigt på ett papper.. Hur gör färgblinda ?
  PS. Det har aldrig hänt förut, dessutom är vi kunder hos Hen.
  Skulder kan vi skita i. För vi dör med dem. De ärver de SJÄLVA.
  Tidigare på internet, tillbaka räkningar som utbetalningar att betala in styckvis på Kassaservice.. Nog FAN fick de dra det på egna datorer.
  Heja SWEDBANK ! Finns ofantligt större företag med enorma skulder.
  En fixade en kod för en tid sedan omedvetet. Ett förbannat pådrag. Anmälde direkt hos polis som inte visste lag om datainspektion.
  Inte en krona skulle denne få för upplysning hur, hos den bankdirektören. Vad som hänt efter vet inte jag. Idag upplysning hos polismyndigheten rätt. Snacka om nitiska myndigheter.
  Vilka vill underhålla all onödig jävla skit ? allt finns i datorer summor uppgifter konton allt ta mej fan. Vissa ska inte ha några krav alls över.
  BANDITER !!!!!! Bara alla dessa som måste begära God Man för detta dravel. Samt LSS för all oändlig information, och dubbel arbeten överallt. Vad kostar löner mot inkomst åt dessa, tid och resor samt utbildningar. Är FINANSMINISTERN DEMENT ????
  En sökmotor för normala instanser tack !!!!! Antar att var och ens lilla insats måste dokumenteras också. Som underlag till totalt systemhaveri. Inte tänker jag gå in på mina sidor heller. Ännu gäller skriftligt och muntligt. Jag inte skyldig betala bredband extra. Inte tvingad till nya mobiler heller för ännu fler ointressanta tjänster och appar tiil galna mobilnät som nyttjar allt av intresse. Integritet för vilka ? Rena pengamaffian. Det går bra att hyra lägenheter utan kontrakt i smått under renoveringar som då står som rivningshus över tid. Samt hyra ut få kvadratmeter i nära miljonbelopp.
  En USEL MORAL RÅDER. En utsatt grupp är busschaufförer utan möjligheter att fylla på resekort. De får inte heller lämna förarplats vad än händer utan larma under tid. Bara köra på tidsmässigt.
  Är våra folkvalda förstånds hand fot handikappade ? Tio instanser till de, som redan finns skit bra. Allt för att vi ska blunda och vara max sysselsatta. Vi föddes INTE IGÅR ?

 • marlies

  Skit ska gå på plus globalt, för att effektivt få in fräscht utan gamla fördomar.. det finns alltid två sidor av samma problem. Alla vet hur många sopsäckar man får ihop vid städröjning, både hemma och i större format. vad som kommer efter är det enda vi är intresserade av.
  Så annat är inte realt att önska. Däremot en mer alternativ nyanvändning av det som förbrukats. Där kommer design in, samt funktion. Heter enkelhet utan reduktion. Lite jobbigt för statusindivider att tänka nytt av gammalt. Som att utveckla second Hand till nyskapande. Att trava i samma inkörda mönster utan förlikning politiskt en katastrof, samt tjafsa i åratal om detaljer. Bokstäver och siffror, färg har aldrig någonsin utvecklat något alls. De trycker våra fakta, ibland förvrider köper in andra motsägande fakta för egna syften., med namn ibland inte verkliga som heter falsk politisk varudeklaration.. Ett otroligt komiskt inslag då de är förtroendevalda.
  De är proffs på att vilseleda, samt göra sina egna tolkningar som grund till beslut. Därför är allmänhet och opinion viktigt. Vi äger kunskapen till fakta. Olika i vad och hur mycket. Att behandlas som småbarn är roligt ibland. Lite myspys då och då., och skratt förlänger livet att försörja oss. En tjänstlön vi bjuder på med skatt.

 • marlies

  Jag tycker mer om att fira rebellers födelsedagar, deras energi och glöd att ge allt trots mäktiga fienden. Nu snart fyller Jesus år, en legend av kariber ännu ihågkommen. Att alla ska dö är självklart samt att de återuppstår ii. detalj och tillägg.. Ha ha, eller hur ?

 • marlies

  Efter 20 års äktenskap sa mannan till hustrun. För 20 år sedan bodde jag i en etta med liten säng, dåligt med pengar och vi levde på ostmackor. Men jag hade en het 20 årig brud. Nu har jag ett hus för miljoner, roterande dubbelsäng, sprängfyllt kylskåp, en bil för flera 100 000 kronor. Men bredvid en trött fru på 40 år. En klok fru svarade lugnt. – Fixa du en brutta på 20 år så fixar jag tillbaka din etta.

%d bloggare gillar detta: