Senaste nytt

Kolbaron Fridolin

Så nu är kolet sålt och med det blev partiet utsålt. All den höga svansföringen man haft som bortblåst. Nu är det tid för kålbaron Fridolins lott. Med det säger vi sov gott till ett miljöparti som vars luft är bortblåst!

16t8k3

Telason Getachew
Steg för steg liberal med intresse för internationella frågor.

 • marlies

  Vad ska man säga ? en idiotförklaring ? Idag behöver vi biokol i precis allt, som sanering av mark, luft och vatten. Vårat grillkol. En porös materia som binder gifter, renar och skapar nytt näringsrikt. Vårt ursprung till mutationer kolatomen. Marker blir mycket mer odlingsbara i annars omöjlig naturmark till odlingsbar med större skördar än dagens. Hur kan politiker få ta beslut helt utan kunskap ?

 • marlies

  Så sent som 1960 upptäcktes lämningar av stora städer vid floder Rio Negro och Madeira. Mitt i regnskogen med 100 000 invånare en svart jord terra preta. Jorden var inte naturlig, utan framställdes av de boende. Forskare räknade ut att en hektar jord räckte till 15 – 20 personer. Skörden 4 gånger så stor som dagens. Man tror inte de var medvetna själva. Kloaker är hög smittorisk ,men de strödde regelbundet med en blandning av kol, keramik och benrester. Samtidigt höll kolet jorden på plats så den inte sköljdes bort av regn ner till floder. Kolet gjorde att näringsämnen behölls som ett eget kretslopp med naturen… Forskare snubblade över en uråldrig teknik i att lösa miljöproblem. Kolet kom av inte helt förbränt trä samt benrester av djur. Det kan binda fast 5 gånger sin egen vikt av vatten, samt positiva joner som ammonium, ammoniak. De blir då tillgängliga
  för mikroorganismer till en perfekt miljö så näringen i jorden blir lättillgänglig för växter. Kolet används även som tilltugg för boskap, för deras magar för balans i tarmfloran.. Då ökar även näringsintaget, metanutsläpp mindre och ökad mjölkproduktion. Bambu en annan variant av kolprodukt. Det strös även på golv för att hindra smitta i fötter. samt minska fuktigheten i deras omgivning.. idag är boven en ökning av fossilt kol. det effektivaste
  sättet att ta bort kol ur luft är växter som plockar in det tar isär koldioxidmolekyler. Kolet använder växter till att bygga upp nya cellväggar. de kan hålla kvar kol efter de dött.. Allt som håller kol borta från atmosfär heter kolsänkor, i hav ruttna växter som inte dör. Längd av kolets verkan beror på fuktighet, temperatur och
  mängden mikroorganismer. Det kan vara stabilt i 1000tals år…
  Man gör biokol genom upphettning och borttagande av syre.
  Det kallas pyrolys.. Våra kolminor täcktes av sand, jord och annat.
  Biokol är ett multiverktyg, kan blandas i kompost och minska växthusgaser, öka näringen även bland fiskbestånd.. Det har används som isolering i hus, lagringsmedium i batterier och som
  råmaterial till plast och kolfiber. Det finns en stor kolproducent idag
  i överblivna textiler. Tyskland, Österrike och Schweiz är tre länder
  som satsar mycket årligen på att sätta upp produktionsenheter för detta.

 • marlies

  Troligen kommer kolet att få samma höga pris som rent vatten i framtiden som är nära. Vi har en svensk som utvecklat återanvändning och rening av vatten till duschar i ett evigt hållbart kretslopp. Idag inriktat i första hand i anläggningar av stor förbrukning.

 • marlies

  Artikeln beskriver utmärkt hur lite makt vår regering har, att utveckla eget land. En mittenregering är nödvändig ur EUs politik. Alla åt samma dumdristiga håll. Där ingår även LO. Min utbildning borde slängas i ansiktet på dem.

 • marlies

  Alla vet var kapitalister har sina skatteparadis. En hägring enbart för dem.
  Politiker de sista man ska rösta på. Vi har forskare och vetenskapsmän i långa historiska Nobelpris för ledarskap ur mänskliga perspektiv.

 • marlies

  Idag har allt fler lärt sig plocka russin ur kakan, totalt utan dåligt samvete i en heriaki svårtolkad för massan. De tjänar ofattbart bra på detta i svarta rena pengar.
  Så politiker har en liten betydelse i folks allmänna vardag, som många anser totalt ointressant i nonsens. Själv likadan, men gillar att skriva och markera en del som kan tolkas hur folk vill. I skatt ligger ett politiskt ansvar att fördela synligt, dit det behövs i samhället. Nu firar de nytt ledarskap i Österrike.

%d bloggare gillar detta: