Senaste nytt

”Är han inte lite lik Gustaf Fridolin ändå?”

http://eem.se

”Är han inte lite lik Gustaf Fridolin ändå?”

Frihetssmedjan hittade detta smått rolig klipp när vi kollade igenom aktiviteten på vår Facebooksida och kunde inte låta bli att lägg upp klippet här.

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin som härom veckan blev återvald som språkrör efter att ha kritiserats väldigt hårt, både externt men också internt inom partiet.

Miljöpartiet och Gustav Fridolin hade ju trott på en storseger för Miljöpartiet i riksdagsvalet 2014.

Fridolin och partiet hade gått till val på att man skulle rädda skolan under de första 100 dagarna om den rödgröna regeringen fick väljarnas förtroende. Detta meddelade man strax ett halvår innan riksdagsvalet.

Äntligen skulle Miljöpartiet få visa vad de gick för. Och äntligen skulle Gustav Fridolin få visa vad han kunde uträtta som skolminister.

Under hela valrörelsen hade Fridolin och Miljöpartiet utmålat Sverigedemokraterna som sin huvudmotståndare, känslorna var ömsesidiga. Några dagar innan riksdagsvalet medverkade Fridolin i en valfilm där han med rätta gick hårt åt Sverigedemokraterna.

Så kom valresultatet. Miljöpartiet backade medans Sverigedemokraterna dubblerade sitt valresultat ifrån 2010.

Politisk kris utbröt då varken det rödgröna- eller alliansblocket lyckades skapa en egen majoritet. De rödgröna fick ha regeringsmakten i minoritet med hjälp av Vänsterpartiet.

Kritiken mot både den rödgröna regeringen och Gustav Fridolin blev dock mer omfattande. Ovan på detta tillkom Kaplangate som efterföljdes av Khangate varvid dessa kopplades till Gustav Fridolin personligen.

Matchresultat: 

Skolan fixades inte på hundra dagar. Man blev inte Sveriges tredje största parti utan man fick sig bli omsprungen av det parti som man pekat som huvudmotståndare. Och på toppen av detta var Gustav Fridolin nära att förlora sin position som språkrör.

Telason Getachew

Steg för steg liberal med intresse för internationella frågor.

 • marlies

  En konstig video, enkelriktad. Rasister finns i alla partier. Vad Miljöpartisten själv engagerar sig i personligen i frågan framgår inte. Att bara stå bredvid kan alla.
  Ett fåtal som kommit hit har IS som anledning. Många kommer frivilligt. Kvotflyktingar en liten grupp av humanitära skäl, oftast krig. De har en färdig planering redan från hemland. Kvoten har eller ska ökas. Katastrofer i samband med krig som i höstas är undantag, därför också mer dramatiska, och i akutsituation oplanerade. De vill också bara ha tillfälliga uppehållstillstånd. Idag har många en opolitisk åsikt i att säkerställa hemländers egen möjlighet att kunna försörja egen befolkning. De är ankrade där med släktingar, familjemedlemmar. Historiskt har väst utarmat alla länder för egen vinning, hänsynslöst mot folket som bor där. Miljöpartiet kan ju själva ingå som mångkulturellt inslag i fattiga länder och vara tacksamma, med delar av familj, släkt och kultur samt religion kvar i Sverige. De kan ta ett FAS 3 jobb, gå på språkkurs och lära sig det nya landets samhällssystem, lagar. Efter arbetsträning efter deras principer. Lära sig ett helt nytt analfabet, skrivstil tvärtom, höger till vänster. Duscha i nödfall, träna in deras klädsel, en del lång som klänning utan kalsonger. Det är jobbigt att vänja sig vid nytt klimat, natur. Här mörkt, rått, kallt, få veckors värme, konstig mat, konstig livsstil, konstigt socialt. Hela tiden längta hem. Ta ifrån människor ALLT. Titta, så konstigt det kan bli ! Dagdrivare och slavar, samt tjänstefolk.
  En invandrar chef sa till anställd – Ta bort somalia från golvet. Smulor heter det i Sverige. Så att bara glo rakt fram och skörda har sina svarta sidor.

 • marlies

  Snart är massor av klimatflyktingar här, i brist på odlingsbar mark, för skogarna är bortrakade som även står som vatten och syre tillförsel.. Så falsk miljöpolitik och övrig falsk politik är inget att hurra för. Idag skyltar affärer med mycket mat från deras hemländer samt i modet av kläder. En merförsäljning utöver andras tillgångar.

 • marlies

  Idag såg jag en skolklass med många olika ursprung. Vid en busshållplats. För att påvisa deras sociala arv så stod dessa vid vägkant. De höjde höger arm mot trafiken samt drog ner den samma i takt. Detta betydde att bilar och lastbilar skulle tuta vid förbifart. De flesta tutade, medan barnen jublade. Jag också. Inte lärarna lika entusiastiskt.

 • marlies

  Sedan heter det inte RASIST. Det heter att INTE TOLERARA ANDRAS URSPRUNG.
  RASER har aldrig funnits. Vi utvecklas olika efter livsmiljö De flesta blir bruna efter några dagar här, Samt får muskler och bredare skelett i fjäll och bergstrakter samt kortare växt i brist på solljus. Därutöver ändrad ansiktsform som skydd för värme, kyla
  På slättland blir vi långa. Övrig olikhet av livsmedel. Fån svältnärd till normal till 300 kg. Hur feta dessa Stater önskar bli på lik kan man undra..

 • marlies

  Jätteskrämmande att folk än idag på höga poster inte fattar färgpigment. Blonda, bleka av låg pigment, för vi behöver inte högt skydd i mörk ton av hud och hår. Färgpigment finns i allt och ändras efter ljusvågor, ibland bryts i prismor, kristaller av glas och is. Exakt som himlen ändrar färg, även i spegling av vatten. Vi har även växtfärgning av tyg och garn. Färgar ägg med lök. En Svensk stod modell för Arisk ras, Helt omedveten om vetenskapligt politiskt syfte. Att blod är rött, inte blått hur fina de än tror sig vara av andras bekostnad fysiskt. Att miljömärkt enbart går att inneha av rikas pengar., som bara är egen reklam. Ekologiskt bryts ändå ner normalt och omvandlas. Helt isolerat kan inget odlas. Vi har haft olika livsmiljöer sedan ursprung, utan näringsliv och individers påverkan. Idag katastrofbrist på rent vatten och syre i luft av skövling från naturkapital. levande koraller, alger, grönt på mark.
  Rent vatten kommer att bli dyrare än olja. Vi har en Svensk som forskat fram åter rening av liten vatten mäng i duschar. Detta kommer i första hand installeras i större användningsområden. Så politiska miljöaspekter totalt ointressanta. Det finns också dokumenterat att biokol ger bättre skördar och skydd för angrepp. Ett poröst material som även samlar in gifter. En urgammal metod i nästan omöjlig odlingsbar mark. Fungerar lika bra i vatten. Vårat grillkol alltså. Används även mot smitta i tät djurskötsel. Då bättre än dagens alla konst metoder, som har motsatt effekt i beskrivningar av konst och naturgödsling. Även djupplöjning en katastrof. den undre bonden daggmasken som luckrar och förser grödor med syre försvinner.
  Så vilka grundkunskaper används idag ?

 • marlies

  För tjock luft, vatten av farliga ämnen har namn som sjukdomar. Astma, allergier, cancer, demens, ahlsheimer, rävskabb, fisksjukdomar, fisklepra ? torsk ?, lungcancer,
  dammlunga,mm. I mat, diabetes, glutenallergi, laktosallergi, silikonallergi, asbest, migrän, fågelepedemier, pest ? Skörbjugg, allt som är för tätt och låst som även bildar tryck och spänningar som vulkanutbrott, orkaner, flodvågor, terrorattack, mord, brott,
  olyckor, tennisarm, hackers, minecraft, våldtäckt, demonstration i varor och tjänster, drogmissbruk, misshandel, motståndsrörelser, angrepp mot myndighet som polis, domstol, ambulans, socialen, psyket. Resultat av egotrippat ledarskap.

 • marlies

  Jag brukar tänka att är någon missnöjd med mej. Klaga hos kirurgen. Antar att vi alla har en överordnad som styr vårat tänkande. Kalla det gud eller allsmäktigt eller kirurg.
  Personligheten avgör resultat. Kanske mamma eller pappa.

 • marlies

  Undrar om miljöpartiet vet att Aborren är vår äldsta fisk. Den finns i både söt och saltvatten. Från norr till söder. Det finns en urgammal samisk saga. Abborren fick i uppgift att leta efter St. Per nycklar. Men den kunde inte hitta dem. Därför fick alla andra fiskar i uppgift att slå Aborren. Därför har den märken efter slagen Idag är därför fisket en hobby för att få folk att intressera sig för fisket.

 • marlies

  Människan är skadeglad för eget försvar. De som äger mest, förlorar mest. De bor utefter kuster i sina luftslott, utnyttjar andra till max för egen lycka i allt de har som andra skapat. I musik, konst, arkitektur. De handlar av folk i liten marknad dyrt för likas överlevnad. Vi andra kan dra på direkten, med ryggsäck av kunskap, erfarenhet. Inte förlora något med pengar i madrassen. Bara bra de inget begriper. Att bara se dem hoppa upp och ner på Börsen i panik är jättekul. Se dagens Göran Person. Man kan tro alla är Jehovas Vittnen, utplåna alla för en egen Glob att äga ALLT av andra.

 • marlies

  Politik handlar om att kunna orientera sig, historiskt, framåt och åt sidor. Idag verkar de ha tappat minnet. Har egen erfarenhet för några år tillbaka. Att inte känna igen sig varken i relationer, hemma och ute i samhället. Då ska man inte sitta på en stol och bestämma. Man ska röra på sig och undersöka allt på nytt. Vad som stämmer och inte, samt varför. Man måste prova precis allt själv, för att få en helhet tillbaka.
  Skolan en skandal idag, vården likaså, infrastruktur inte klok, alla pålagor på befolkning, all dubbelkontroll, en utsåld självförsörjning lantbruk, ett lurendrejeri aldrig skådat i lönedumpning, i folks inarbetade pensioner, bankernas stölder från egna kunder. att betala för att de ska få nyttja våra besparingar, ökad brottslighet med grovt innehåll., Äldre som betalar för livsnödvändigt som mat. Myndigheter i överbelastning för social funktion. Flyttade instanser till norra Sverige, med merkostnad med flyg för besök. Auktioner till lägst pris gällande kommuner i en ofattbar enorm stor väntande befolkning i behov av vård i service framöver. Ett land helt utan framtidsvision i dagdrivare, slavar till en väntande tjänstefolksanställning. Viktiga uppgifter i arbete finns bara utanför våra gränser. Politiker ljuger oss öronen fulla. Berättar sagor som farbror BLÅ.

 • marlies

  Det är kört för egotrippade politiker, alla kompisar med varann. Matade med girighet från ursprung. Demokrati ska baseras på partiprogram, inga lögner. Ett ansvar för EGEN HEL BEFOLKNING MOT HÅLLBAR FRAMTID FÖR DESSA. SAMT UTRYMME FÖR ANDRA INKOMMANDE. Därför står Sverige Demokraterna för DEMOKRATI IDAG. I en utrensning av fel uppfattningar. Dessa ÄLSKAR ÖVRIGA POLITIKER.

 • marlies

  Nazister fanns i hela Europa den tiden, även i Sverige. Hur kunde annars miljoner judar mördas med allas påseende och medvetande ? Tills alla var döda ?
  Det fanns media då också, flyg och kontakter. Näringsliv byggdes upp enormt innan. Både i Sovjet, Iran, Sverige med hjälp av Iran, Tyskland. Vi har inte IQ 0., som styrande PRIMATER.

 • marlies

  En svensk stod modell för den Ariska rasen. Helt oinformerad om politiskt vetenskapligt syfte i En påhittad rasideologi.

 • marlies

  Skogsbolagen och näringsliv ska betala sopberget, klimatflyktingar.. Politiker krigsflyktingar samt städa efter militärer. Dags för återplaceringar av rikemans kapital.

 • marlies

  En del saknar delar av receptorer i uppfattning och sortering av information. Något som märks även i mognad under uppväxt innan man blir vuxen. Alla har sina luckor och genvägar. I dag är information enorm och i ständigt flöde.

 • marlies

  Därför är all onödig och vilseledande information en katastrof i all den andra nödvändiga informationen. 25 000 nya Alzheimer varje år, samt alla övrigt i demens i allt yngre åldrar. Idag sover folk med mobil i örat. På dagtid ständigt tillgängliga i stressarbete. Antingen är de låsta eller vidöppna. Det handlar om hjärnans förmåga att bearbeta allt i syn och hörsel. Gammalt och nytt blandas vilt, och många har sömnproblem av att allt ständigt rullas runt. Allt vi hör i media är resultatet av ledarskap. Uselt alltså. FUSK, FUSK LÖGN.

 • marlies

  Gör som jag och många . Ha det tyst hemma, låg volym och låt TVn vara avstängd emellanåt. Jag sover som en stock. Gör något praktiskt i stället med familj eller själv.

 • marlies

  Håll Sverige Rent var en slogan, ett dubbelt budskap. främlingsfientligt och antibiotika.. Inget befolkning står för.

 • marlies

  Miljövänlig ett annat. Finns det någon eller något som INTE SKA VARA DET.
  VILKA SITAR NER MEST ÖVERALLT OCH SABOTERAR ? Antar att de inga arvingar till jordeliv har. SOLARA 60 kanske ?

 • marlies

  En stressad husse ringde till hunddoktorn och undrade vad han skulle göra med sin hund som oavbrutet ville skutta upp mot hans ben.
  Hunddoktorn svarade irriterat. – Ta upp hunden i knät, och ge den vad den vill ha.. Det gäller i skolan också.

%d bloggare gillar detta: